Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Biedronka Gazetki promocyjne
Biedronka
Najnowsze gazetki 7

Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 20.09 do 20.12 - Strona nr 6

Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

W Polsce operujemy dwoma rodzajami oznaczeń dat ważności — „najlepiej spożyć przed..." i „należy spożyć do... Pierwszy termin dotyczy produktów, które po jego upływie nadal mogą być zdatne do spożycia. Należy je wówczas ocenić, biorąc pod ___ uwagę ich wygląd, konsystencję, zapach i smak. Jeśli produkt nie budzi naszych wątpliwości — można go uznać za bezpiecznego do spożycia. W tej grupie produktów znajdziemy: suche makarony, kasze, ryż, herbatę, kawę, przyprawy. Jeśli nie ma w nich śladów bytowania szkodników oraz nie widzimy innych cech, które wzbudzają nasze wątpliwości — możemy je przygotować do spożycia. Natomiast drugi termin „należy spożyć do ...' wskazuje datę, po której zjedzenie danego produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia. Dotyczy to zwłaszcza łatwo psującej się żywności — mięsa, nabiału czy gotowych posiłków. PRODUKTY ZAZWYCZAJ WYRZUCANE ZA WCZEŚNIE TO: + Banany o innej barwie niż klasyczna. Mocno dojrzałe, zbrązowiałe są bardzo słodkie, a ich kolor nie jest oznaką zepsucia miąższu. Stanowią świetny dodatek do ciasta na placki lub chlebek bananowy. Można nimi także osłodzić dowolny koktajl i mus owocowy. + Zwiotczałe i przyschnięte warzywa korzeniowe (burak, marchew, pietruszka), które możemy jeszcze dodać do zup, sosów lub sałatek na ciepło. + Długo otwarty sos sojowy. Jeśli przechowujemy go w lodówce, może tam stać nawet 2-3 lata. + Oliwa z oliwek. W odpowiednich warunkach, tj. ciemna butelka i brak dostępu światła, oliwa może być przechowywana 3 lata (nieotwarta), a po otwarciu 2-3 lata poza lodówką. „NADAL JESTEM - PYSZNY”, CZYLI. O DATACH WAŻNOŚ + Pomarszczone, przyschnięte owoce i warżywa, które zapewne straciły na soczystości, ale nadal można je zjeść (nie dotyczy to sytuacji, gdy pojawiło się gnicie, pleśń i zaszła fermentacja]. + Skrystalizowany miód. W formie stałej jest nadal zdatny do spożycia. + Suszone morele i śliwki z delikatnym białym nalotem. Z dużym prawdopodobieństwem jest to scukrzona fruktoza, która wytrąciła ) się z bardzo słodkiego owocu w okresie przechowywania i w wyniku skurczenia się pod wpływem suszenia. Nie tylko nie świadczy ona o zepsuciu owocu, ale nawet potwierdza,/ że owoc został zebrany w szczycie swojej dojrzałości, kiedy zawierał najwięcej cukru. PRODUKTY, KTÓRE NIE POWINNY BYĆ KONSUMOWANE: + Kiełkujące lub zielone ziemniaki. Zielone fragmenty ziemniaka zawierają w sobie solaninę i mogą wywołać silne zatrucie! + Warzywa i owoce, na których pojawiła się pleśń. + Skwaśniałe mleko UHT. Nie nadaje się do produkcji sera ani napojów fermentowanych. + Sery pleśniowe, na których pojawiła się czerwona pleśń. + Pieczarki, na których pojawił się śliski nalot. Grzyby te powinniśmy spożywać w ciągu 2-3 dni od zakupu. O z. Banki Żywności Gs) TREŚCI ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE WE WSPÓŁPRACY Z BANKAMI ŻYWNOŚCI. WIĘCEJ INFORMACJI MOŻNA ZNALEŹĆ NA STRONIE KAMPANII: WWW.BIEDRONKA.PL/PL/DOBRATORBA X 4 |

Najnowsze gazetki

W Polsce operujemy dwoma rodzajami oznaczeń dat ważności — „najlepiej spożyć przed..." i „należy spożyć do... Pierwszy termin dotyczy produktów, które po jego upływie nadal mogą być zdatne do spożycia. Należy je wówczas ocenić, biorąc pod ___ uwagę ich wygląd, konsystencję, zapach i smak. Jeśli produkt nie budzi naszych wątpliwości — można go uznać za bezpiecznego do spożycia. W tej grupie produktów znajdziemy: suche makarony, kasze, ryż, herbatę, kawę, przyprawy. Jeśli nie ma w nich śladów bytowania szkodników oraz nie widzimy innych cech, które wzbudzają nasze wątpliwości — możemy je przygotować do spożycia. Natomiast drugi termin „należy spożyć do ...' wskazuje datę, po której zjedzenie danego produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia. Dotyczy to zwłaszcza łatwo psującej się żywności — mięsa, nabiału czy gotowych posiłków. PRODUKTY ZAZWYCZAJ WYRZUCANE ZA WCZEŚNIE TO: + Banany o innej barwie niż klasyczna. Mocno dojrzałe, zbrązowiałe są bardzo słodkie, a ich kolor nie jest oznaką zepsucia miąższu. Stanowią świetny dodatek do ciasta na placki lub chlebek bananowy. Można nimi także osłodzić dowolny koktajl i mus owocowy. + Zwiotczałe i przyschnięte warzywa korzeniowe (burak, marchew, pietruszka), które możemy jeszcze dodać do zup, sosów lub sałatek na ciepło. + Długo otwarty sos sojowy. Jeśli przechowujemy go w lodówce, może tam stać nawet 2-3 lata. + Oliwa z oliwek. W odpowiednich warunkach, tj. ciemna butelka i brak dostępu światła, oliwa może być przechowywana 3 lata (nieotwarta), a po otwarciu 2-3 lata poza lodówką. „NADAL JESTEM - PYSZNY”, CZYLI. O DATACH WAŻNOŚ + Pomarszczone, przyschnięte owoce i warżywa, które zapewne straciły na soczystości, ale nadal można je zjeść (nie dotyczy to sytuacji, gdy pojawiło się gnicie, pleśń i zaszła fermentacja]. + Skrystalizowany miód. W formie stałej jest nadal zdatny do spożycia. + Suszone morele i śliwki z delikatnym białym nalotem. Z dużym prawdopodobieństwem jest to scukrzona fruktoza, która wytrąciła ) się z bardzo słodkiego owocu w okresie przechowywania i w wyniku skurczenia się pod wpływem suszenia. Nie tylko nie świadczy ona o zepsuciu owocu, ale nawet potwierdza,/ że owoc został zebrany w szczycie swojej dojrzałości, kiedy zawierał najwięcej cukru. PRODUKTY, KTÓRE NIE POWINNY BYĆ KONSUMOWANE: + Kiełkujące lub zielone ziemniaki. Zielone fragmenty ziemniaka zawierają w sobie solaninę i mogą wywołać silne zatrucie! + Warzywa i owoce, na których pojawiła się pleśń. + Skwaśniałe mleko UHT. Nie nadaje się do produkcji sera ani napojów fermentowanych. + Sery pleśniowe, na których pojawiła się czerwona pleśń. + Pieczarki, na których pojawił się śliski nalot. Grzyby te powinniśmy spożywać w ciągu 2-3 dni od zakupu. O z. Banki Żywności Gs) TREŚCI ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE WE WSPÓŁPRACY Z BANKAMI ŻYWNOŚCI. WIĘCEJ INFORMACJI MOŻNA ZNALEŹĆ NA STRONIE KAMPANII: WWW.BIEDRONKA.PL/PL/DOBRATORBA X 4 |
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Netto Gazetka 21 lis, 2024 - 27 lis, 2024
Netto Gazetka
21 lis, 2024 - 27 lis, 2024
Gazetka Lidl - KATALOG ALKOHOLI MOCNYCH 28 paź, 2024 - 30 lis, 2024
Lidl - KATALOG ALKOHOLI MOCNYCH
28 paź, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 29 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Aldi - Aldi
29 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Lidl - lidl 28 paź, 2024 - 30 lis, 2024
Lidl - lidl
28 paź, 2024 - 30 lis, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy