Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 20.09 do 20.12 - Strona nr 11

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SAŁATKA Z RUKOLĄ . Z CZERSTWYM CHLEBEM śwdiemnrólska ALICJA ROKICKA ŚNIADANIE : U o ENERGIA | TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL SIE "FP oe 10 min 2 porcje łatwy 569 kal | neżsyj | SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 40 grukoli 1. Czerstwe pieczywo rozdrobnij na kawałki wielkości 2-3 cm. * Togórek Skrop oliwą i posyp oregano. Przełóż na dno miski, w której * 7 pomidorów przygotujesz sałatkę. Pieczywo przykryj rukolą. Ogórek * 2łyżkioliwek pokrój w kostkę lub nieregularne kawałki, pomidorki + 4 kromki chleba * łyżeczka oregano * 2 łyżki oliwy smakowej lub zwykłej * 200gtofu SOS WINEGRET: * 1łyżka musztardy stołowej * 1łyżka syropu z agawy lub miodu * 2 łyżki octu jabłkowego * 1 ząbek czosnku + sól, pieprz DO DEKORACJI: + garść pistacji + garść orzechów włoskich * łyżeczka natki pietruszki lub szczypiorku (opcjonalnie) przekrój na pół. Wrzuć do miski razem z oliwkami. 2. Dosłoiczka wlej musztardę, słodki syrop i ocet. Czosnek zgnieć nożem, obierz i drobno posiekaj. Włóż do słoiczka. Dopraw solą i pieprzem. Zakręć słoiczek i potrząsaj, aż powstanie jednolity sos. 3. Polej całość sosem. Wymieszaj przed podaniem — tak, by na znajdujące się na dnie pieczywo spłynęły soki. Na koniec udekoruj orzechami i (opcjonalnie) ziołami. Pieczywo to jeden z najczęściej marnowanych produktów, dlatego warto je wykorzystać w takich kreatywnych przepisach! Czerstwe pieczywo doskonale nada się na grzanki i zapiekanki - podpieczone odzyskuje utracony smak i chrupkość. n| NIEMARNOWANIE ŻYWNOŚCI

Najnowsze gazetki

Reklama
SAŁATKA Z RUKOLĄ . Z CZERSTWYM CHLEBEM śwdiemnrólska ALICJA ROKICKA ŚNIADANIE : U o ENERGIA | TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL SIE "FP oe 10 min 2 porcje łatwy 569 kal | neżsyj | SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 40 grukoli 1. Czerstwe pieczywo rozdrobnij na kawałki wielkości 2-3 cm. * Togórek Skrop oliwą i posyp oregano. Przełóż na dno miski, w której * 7 pomidorów przygotujesz sałatkę. Pieczywo przykryj rukolą. Ogórek * 2łyżkioliwek pokrój w kostkę lub nieregularne kawałki, pomidorki + 4 kromki chleba * łyżeczka oregano * 2 łyżki oliwy smakowej lub zwykłej * 200gtofu SOS WINEGRET: * 1łyżka musztardy stołowej * 1łyżka syropu z agawy lub miodu * 2 łyżki octu jabłkowego * 1 ząbek czosnku + sól, pieprz DO DEKORACJI: + garść pistacji + garść orzechów włoskich * łyżeczka natki pietruszki lub szczypiorku (opcjonalnie) przekrój na pół. Wrzuć do miski razem z oliwkami. 2. Dosłoiczka wlej musztardę, słodki syrop i ocet. Czosnek zgnieć nożem, obierz i drobno posiekaj. Włóż do słoiczka. Dopraw solą i pieprzem. Zakręć słoiczek i potrząsaj, aż powstanie jednolity sos. 3. Polej całość sosem. Wymieszaj przed podaniem — tak, by na znajdujące się na dnie pieczywo spłynęły soki. Na koniec udekoruj orzechami i (opcjonalnie) ziołami. Pieczywo to jeden z najczęściej marnowanych produktów, dlatego warto je wykorzystać w takich kreatywnych przepisach! Czerstwe pieczywo doskonale nada się na grzanki i zapiekanki - podpieczone odzyskuje utracony smak i chrupkość. n| NIEMARNOWANIE ŻYWNOŚCI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy