Produkty w tej gazetce
DOMOWE KOPYTKA W ZIELONYM SOSIE Z ŁOSOSIEM W GLAZURZE ADRIANA MARCZEWSKA G | IOl 90 min 4 porcje e80 średni o 00 LISTA ZAKUPÓW: ŁOSOŚ W GLAZURZE: » 4filety z łososia po 150 g Marinero * 2 łyżki miodu « 3 łyżki kremu balsamico Biedronka * Va łyżeczki chili w płatkach * Ya łyżeczki papryki słodkiej mielonej * 2 łyżki oliwy Biedronka * sól, pieprz Culineo KOPYTKA: * 700 g ziemniaków Warzywniak * 300 g skrobi ziemniaczanej Plony Natury + szczypta soli Culineo * 1 łyżka oleju rzepakowego Wyborny ZIELONY SOS: * 250 g serka wiejskiego Delikate * 250 g szpinaku Vital Fresh » kilka gałązek kolendry Vital Fresh » kilka gałązek natki pietruszki Vital Fresh » kilka gałązek szczypiorku Vital Fresh * | zębek czosnku * 1 szklanka groszku mrożonego Mroźna Kraina * 3 gałązki kopru Vital Fresh * łyżki oliwy Casa de Azeite + sól, pieprz Culineo U ENERGIA EM WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL 1 porcja 80g 319 | 649 | 069 659 kal | ogaesogj||| omatracs SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 9. . Obrane i pokrojone na duże kawałki ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź je i wystudź. „. Wystudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj skrobię i wyrób elastyczne ciasto. W razie potrzeby dolej trochę wody. . Zciasta uformuj długie wałeczki (np. za pomocą worka cukierniczego) i pokrój je na mniejsze kawałki. Gotuj kilka minut w osolonym wrzątku, aż wypłyną. „Kluski wyjmij z wody i polej olejem, żeby się nie sklejały. .. Dokładnie wymieszaj miód, oliwę, balsamico, paprykę mieloną, chili oraz szczyptę soli i pieprzu. . Łososia posmaruj przygotowaną glazurą i piecz w piekarniku nagrzanym do 1807C przez 9 minut. . Liście szpinaku wrzuć na 15 sekund do wrzątku i schłodź w zimnej wodzie. .. Przygotuj zielony sos: serek wiejski rozdrobnij blenderem razem z czosnkiem, oliwą, blanszowanym szpinakiem oraz całymi gałązkami ziół. Dopraw solą i pieprzem. Mrożony groszek gotuj przez 2 minuty w osolonej wodzie. 10. Gotową rybę podawaj z kopytkami z sosem i zielonym groszkiem. Danie ozdób listkami kopru. 21 | WIELKANOC
Nazwa | Szczególy |
---|