Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 09.05 do 16.05 - Strona nr 9

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 09.05.2024 - 16.05.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Tradycyjne mango kywięń, naa sticky rice | Awm LICZBA PORCJI: 4 ©, CZAS PRZYGOTOWANIA: 95 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI ŁATWY Przygotuj: 2 miski, gamek, rondelek, rózgę kuchenną, patelnię SKŁADNIKI (jasnego lub ciemnego) 1100 g ryżu jaśminowego Ą f f 1 l wody POLEWA . ł Ah 500 ml mleczka 1400 ml mleczka kokosowego kokosowego 1 szklanka cukru ł I łyżeczka soli łyżeczka soli 6 łyżek cukru 2 bardzo dojrzałe mango 2 łyżeczki tapioki 2 łyżeczki sezamu (lub skrobi ziemniaczanej) PRZYGOTOWANIE Ryż zalej zimną wodą i odstaw na minimum godzinę. Następnie opłucz go dokładnie, aż woda będzie przezroczysta, odcedź i znowu zalej zimną wodą. Gotuj na średnim ogniu, aż woda odparuje. Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 8 minut. W rondelku za pomocą rózgi wymieszaj mleczko kokosowe z cukrem i solą. Mieszaj do rozpuszczenia się cukru, uważając, by nie zagotować całości. Przygotuj polewę: w rondelku połącz mleczko kokosowe, sól i cukier. Gotuj na średnim ogniu, a gdy rozpuści się cukier, zmniejsz ogień, dodaj tapiokę albo skrobię ziemniaczaną i energicznie mieszaj do zgęstnienia. Przelej do miski i wstaw do lodówki. Masa stężeje, lecz pozostanie płynna. i Ugotowany ryż przełóż do miski, delikatnie rozdrobnij, zalej przygotowanym f | wcześniej mleczkiem. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Mango obierz i pokrój w kawałki, ułóż na talerzu obok ryżu, Posyp odrobiną kati fą ł uprażonego sezamu. Całość polej zimnym sosem kokosowym: aj okład) / WARTOŚĆ ENERGETYCZNA

Najnowsze gazetki

Reklama
Tradycyjne mango kywięń, naa sticky rice | Awm LICZBA PORCJI: 4 ©, CZAS PRZYGOTOWANIA: 95 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI ŁATWY Przygotuj: 2 miski, gamek, rondelek, rózgę kuchenną, patelnię SKŁADNIKI (jasnego lub ciemnego) 1100 g ryżu jaśminowego Ą f f 1 l wody POLEWA . ł Ah 500 ml mleczka 1400 ml mleczka kokosowego kokosowego 1 szklanka cukru ł I łyżeczka soli łyżeczka soli 6 łyżek cukru 2 bardzo dojrzałe mango 2 łyżeczki tapioki 2 łyżeczki sezamu (lub skrobi ziemniaczanej) PRZYGOTOWANIE Ryż zalej zimną wodą i odstaw na minimum godzinę. Następnie opłucz go dokładnie, aż woda będzie przezroczysta, odcedź i znowu zalej zimną wodą. Gotuj na średnim ogniu, aż woda odparuje. Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 8 minut. W rondelku za pomocą rózgi wymieszaj mleczko kokosowe z cukrem i solą. Mieszaj do rozpuszczenia się cukru, uważając, by nie zagotować całości. Przygotuj polewę: w rondelku połącz mleczko kokosowe, sól i cukier. Gotuj na średnim ogniu, a gdy rozpuści się cukier, zmniejsz ogień, dodaj tapiokę albo skrobię ziemniaczaną i energicznie mieszaj do zgęstnienia. Przelej do miski i wstaw do lodówki. Masa stężeje, lecz pozostanie płynna. i Ugotowany ryż przełóż do miski, delikatnie rozdrobnij, zalej przygotowanym f | wcześniej mleczkiem. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Mango obierz i pokrój w kawałki, ułóż na talerzu obok ryżu, Posyp odrobiną kati fą ł uprażonego sezamu. Całość polej zimnym sosem kokosowym: aj okład) / WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy