Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 01.08 do 08.08 - Strona nr 13

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

l „087. zk OD CZWARTKU DO ŚRODY /PRpm (ZY GNOCCHI Z RAGU WARZYWNYM LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: garnek, praskę do ziemniaków, patelnię SKŁADNIKI Gnocchi * 50 g selera naciowego * oliwa z oliwek extra vergine * 1 kg ziemniaków * 100 g ziemniaków * 2 ząbki czosnku * 300 g mąki * 100 g cebuli dymki + sól, pieprz * 1 jajko * 100 g porów * bukiet ziół — bazylia, natka Ragu * 300 gcukinii pietruszki, tymianek, kolendra * 200 g marchewki * 400 g pomidorków cherry * 200 g płatków sera PRZYGOTOWANIE Parmigiano Reggiano 1 Ugotuj ziemniaki ze skórką w dużej ilości wrzącej wody. Po ugotowaniu obierz je i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę i jajko, a następnie zacznij wyrabiać ciasto. Gdy ciasto będzie gładkie i miękkie, uformuj z niego wałeczki o średnicy 10—12 milimetrów. Potnij je na kawałki mniej więcej tej samej szerokości. Uformuj gnocchi, wybierając widelec lub specjalną tarkę. 2. Umyj warzywa. Marchewkę, seler i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i pory poszatkuj. Z cukinii odkrój końcówki i pokrój ją w kostkę. Pomidorki przekrój na pół. 3 _ Pokrojone warzywa podsmaż na patelni z odrobiną oliwy, zaczynając od porai cebuli. Następnie wrzuć posiekany czosnek, ziemniaki oraz marchewkę. Wlej odrobinę wody i gotuj pod przykryciem około 3 minut. Na koniec dodaj cukinię i seler. Mieszaj od czasu do czasu. Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem dodaj pomidorki i poszatkowane zioła. 4 Wtymczasie w garnku z osoloną wodą gotuj gnocchi, dopóki nie ś Parmigiano Reggiano płatki wypłyną na powierzchnię. Wymieszaj z ragu i przed podaniem oprósz Gusto Bello, 100g płatkami sera. 83,70 zł/kg

Najnowsze gazetki

Reklama
l „087. zk OD CZWARTKU DO ŚRODY /PRpm (ZY GNOCCHI Z RAGU WARZYWNYM LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: garnek, praskę do ziemniaków, patelnię SKŁADNIKI Gnocchi * 50 g selera naciowego * oliwa z oliwek extra vergine * 1 kg ziemniaków * 100 g ziemniaków * 2 ząbki czosnku * 300 g mąki * 100 g cebuli dymki + sól, pieprz * 1 jajko * 100 g porów * bukiet ziół — bazylia, natka Ragu * 300 gcukinii pietruszki, tymianek, kolendra * 200 g marchewki * 400 g pomidorków cherry * 200 g płatków sera PRZYGOTOWANIE Parmigiano Reggiano 1 Ugotuj ziemniaki ze skórką w dużej ilości wrzącej wody. Po ugotowaniu obierz je i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę i jajko, a następnie zacznij wyrabiać ciasto. Gdy ciasto będzie gładkie i miękkie, uformuj z niego wałeczki o średnicy 10—12 milimetrów. Potnij je na kawałki mniej więcej tej samej szerokości. Uformuj gnocchi, wybierając widelec lub specjalną tarkę. 2. Umyj warzywa. Marchewkę, seler i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i pory poszatkuj. Z cukinii odkrój końcówki i pokrój ją w kostkę. Pomidorki przekrój na pół. 3 _ Pokrojone warzywa podsmaż na patelni z odrobiną oliwy, zaczynając od porai cebuli. Następnie wrzuć posiekany czosnek, ziemniaki oraz marchewkę. Wlej odrobinę wody i gotuj pod przykryciem około 3 minut. Na koniec dodaj cukinię i seler. Mieszaj od czasu do czasu. Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem dodaj pomidorki i poszatkowane zioła. 4 Wtymczasie w garnku z osoloną wodą gotuj gnocchi, dopóki nie ś Parmigiano Reggiano płatki wypłyną na powierzchnię. Wymieszaj z ragu i przed podaniem oprósz Gusto Bello, 100g płatkami sera. 83,70 zł/kg
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy