Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka E. Leclerc - Wielkanoc - Ważna od 19.03 do 30.03 - Strona nr 16

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka E. Leclerc 19.03.2024 - 30.03.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Kurcząk z pestce, mezzarełlłą iwarzywąmi Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 szklanki pomidorków koktajlowych 2 małe cukinie 3 łyżki oliwy z oliwek Rustica 1 łyżka masła 1 słoiczek zielonego pesto Turini [ania jotow” k 2 opakowania mozzarelli Les Croises miaUkaewy świeża bazylia ę Ano 4 sól, pieprz Rustica gość po nie Do podania: % opakowania makaronu muszelki Turini 2 łyżki masła 4 łyżki tartego sera Grana padano Les Croises Sposób przygotowania: Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cieńsze kawałki. Przyprawić z dwóch PH ron solą i pieprzem. Ugotować makaron. Cukinię pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić pomidorki i cukinię, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut, aż cukinie zaczną się rumienić, a pomidorki pękać. Zdjąć z patelni i przełożyć na duży półmisek. Dodać 1 łyżkę oliwy i masła na patelnię. Smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor z dwóch stron. Na koniec smażenia każdy kawałek mięsa posmarować pesto i przykryć plasterkiem mozzarelli. Przykryć pokrywką i chwilę smażyć do momentu aż ser zacznie się topić. Kawałki mięsa przełożyć na półmisek z warzywami, dodać świeże listki bazylii. Gorący makaron wymieszać z masłem. Oprószyć tartym serem Grana padano i podawać do dania głównego jako dodatek. Mozzarella/ Makaron 100% durum > Mozzarella light 500 g, Świdry, penne, muszelki, kolanka 1259/1009 cena za 1 kg=6,98 Sos pesto zielone/Rosso 185 g/190g cena za 1 kg = 29,14/28,37

Najnowsze gazetki

Reklama
Kurcząk z pestce, mezzarełlłą iwarzywąmi Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 szklanki pomidorków koktajlowych 2 małe cukinie 3 łyżki oliwy z oliwek Rustica 1 łyżka masła 1 słoiczek zielonego pesto Turini [ania jotow” k 2 opakowania mozzarelli Les Croises miaUkaewy świeża bazylia ę Ano 4 sól, pieprz Rustica gość po nie Do podania: % opakowania makaronu muszelki Turini 2 łyżki masła 4 łyżki tartego sera Grana padano Les Croises Sposób przygotowania: Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cieńsze kawałki. Przyprawić z dwóch PH ron solą i pieprzem. Ugotować makaron. Cukinię pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić pomidorki i cukinię, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut, aż cukinie zaczną się rumienić, a pomidorki pękać. Zdjąć z patelni i przełożyć na duży półmisek. Dodać 1 łyżkę oliwy i masła na patelnię. Smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor z dwóch stron. Na koniec smażenia każdy kawałek mięsa posmarować pesto i przykryć plasterkiem mozzarelli. Przykryć pokrywką i chwilę smażyć do momentu aż ser zacznie się topić. Kawałki mięsa przełożyć na półmisek z warzywami, dodać świeże listki bazylii. Gorący makaron wymieszać z masłem. Oprószyć tartym serem Grana padano i podawać do dania głównego jako dodatek. Mozzarella/ Makaron 100% durum > Mozzarella light 500 g, Świdry, penne, muszelki, kolanka 1259/1009 cena za 1 kg=6,98 Sos pesto zielone/Rosso 185 g/190g cena za 1 kg = 29,14/28,37
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy