Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka E. Leclerc - Wielkanoc - Ważna od 19.03 do 30.03 - Strona nr 24

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka E. Leclerc 19.03.2024 - 30.03.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Składniki na ciasto kruche: 250 g mąki, 150 g masła, schłodzonego 1 łyżeczka soli, 1 jajko Polska Kurka Składniki na nadzienie: 400 g szpinaku mrożonego Notre Jardin 3 ząbki czosnku, 300 g filetów z łososia 100 g łososia wędzonego Ronde des Mers 3 łyżki oliwy z oliwek Rustica 4 łyżki sera grana padano Les Croises Sól, pieprz Składniki na sos beszamelowy: 50 g masła, 500 ml mleka 5 łyżek mąki Tablier Blanc % szklanki śmietanki kremówki 30%, 1 jajko Polska Kurka Ciasto: Przygotować formę o średnicy 28 cm. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone w kosteczkę masło, sól i jajko. Zagarniać palcami mąkę do środka z masłem aż powstanie kruszonka. Wlać 1 łyżkę wody i połączyć składniki w gładką kulę. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Formę posmarować masłem i oprószyć mąką. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na placek nieco większy, niż forma. Wyłożyć dno i boki formy. Spód podziurkować widelcem, wstawić do lodówki do nagrzania piekarnika do 190 stopni. Ciasto osłonić folią aluminiową, wysypać suchą fasolę. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut, usunąć folię z obciążeniem i piec 15 minut na lekko złoty kolor. Wyjąć i ostudzić. Nadzienie: Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać pokrojony czosnek, smażyć minutę, dodać szpinak. Smażyć do odparowania wody. Przyprawić solą i pieprzem. Filety z łososia opłukać, osuszyć i wyjąć ości. Oprószyć solą i posma- rować oliwą z oliwek, piec 15 minut w temperaturze 160 stopni. Ostudzić, oddzielić od skóry i podzielić na mniejsze kawałki. Sos beszamelowy: na małym ogniu w rondelku roztopić masło, dodać mąkę i ciągle mieszając smażyć przez ok. 1-2 minuty. Odstawić z ognia, powoli wlewać mleko, dokładnie mieszając. Postawić z powrotem na ogniu i mieszając gotować aż sos zgęstnieje. Dodać śmie- tankę, doprawić solą i pieprzem. Ostudzić, wymieszać z roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wyłożyć filety łososia na przemian z kawałkami wędzonego łososia, szpinakiem oraz sosem. Posypać tartym serem i wstawić do piekarnika. Piec przez 30 minut aż wierzch lekko się zrumieni, a sos nieco stężeje. Podawać ze świeżą rukolą. Szpinak siekany Ser Grana Padano p 5 Łosoś wędzony brykiet tarty 2 w plastrach 4509 1009 ó 1009 cena za 1 kg =6,65 cena za 1 kg =69,90 A p cena za 1 kg= 119,90 200 g-22,99 cena za 1 kg= 114,95

Najnowsze gazetki

Reklama
Składniki na ciasto kruche: 250 g mąki, 150 g masła, schłodzonego 1 łyżeczka soli, 1 jajko Polska Kurka Składniki na nadzienie: 400 g szpinaku mrożonego Notre Jardin 3 ząbki czosnku, 300 g filetów z łososia 100 g łososia wędzonego Ronde des Mers 3 łyżki oliwy z oliwek Rustica 4 łyżki sera grana padano Les Croises Sól, pieprz Składniki na sos beszamelowy: 50 g masła, 500 ml mleka 5 łyżek mąki Tablier Blanc % szklanki śmietanki kremówki 30%, 1 jajko Polska Kurka Ciasto: Przygotować formę o średnicy 28 cm. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone w kosteczkę masło, sól i jajko. Zagarniać palcami mąkę do środka z masłem aż powstanie kruszonka. Wlać 1 łyżkę wody i połączyć składniki w gładką kulę. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Formę posmarować masłem i oprószyć mąką. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na placek nieco większy, niż forma. Wyłożyć dno i boki formy. Spód podziurkować widelcem, wstawić do lodówki do nagrzania piekarnika do 190 stopni. Ciasto osłonić folią aluminiową, wysypać suchą fasolę. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut, usunąć folię z obciążeniem i piec 15 minut na lekko złoty kolor. Wyjąć i ostudzić. Nadzienie: Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać pokrojony czosnek, smażyć minutę, dodać szpinak. Smażyć do odparowania wody. Przyprawić solą i pieprzem. Filety z łososia opłukać, osuszyć i wyjąć ości. Oprószyć solą i posma- rować oliwą z oliwek, piec 15 minut w temperaturze 160 stopni. Ostudzić, oddzielić od skóry i podzielić na mniejsze kawałki. Sos beszamelowy: na małym ogniu w rondelku roztopić masło, dodać mąkę i ciągle mieszając smażyć przez ok. 1-2 minuty. Odstawić z ognia, powoli wlewać mleko, dokładnie mieszając. Postawić z powrotem na ogniu i mieszając gotować aż sos zgęstnieje. Dodać śmie- tankę, doprawić solą i pieprzem. Ostudzić, wymieszać z roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wyłożyć filety łososia na przemian z kawałkami wędzonego łososia, szpinakiem oraz sosem. Posypać tartym serem i wstawić do piekarnika. Piec przez 30 minut aż wierzch lekko się zrumieni, a sos nieco stężeje. Podawać ze świeżą rukolą. Szpinak siekany Ser Grana Padano p 5 Łosoś wędzony brykiet tarty 2 w plastrach 4509 1009 ó 1009 cena za 1 kg =6,65 cena za 1 kg =69,90 A p cena za 1 kg= 119,90 200 g-22,99 cena za 1 kg= 114,95
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy