Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka E. Leclerc - Wielkanoc - Ważna od 19.03 do 30.03 - Strona nr 8

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka E. Leclerc 19.03.2024 - 30.03.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

twwwy deser imascarpene 5 cytryn 100 g masła zri 150 g cukru 3 jajka Polska Kurka Pozostałe składniki: 250 g mascarpone Les Croises 250 g ricotty Les Croises 5 łyżek cukru pudru 10 sztuk małych bezików Sposób przygotowania: curd: Cytryny dokładnie wyszorować i sparzyć. Z 2 cytryn zetrzeć skórkę, ZA z wszystkich wycisnąć sok. Do rondelka o grubym dnie wbić jajka oraz dodatkowe Sig żółtko, dodać cukier, sok oraz skórkę z cytryn. Dokładnie roztrzepać trzepaczką. Postawić na małym ogniu i cały czas mieszać. Kiedy krem zacznie delikatnie gęstnieć dodać połowę masła i dalej mieszać, do rozpuszczenia się masła. Następnie dodać * pozostałe masło, zdjąć z ognia i dalej mieszać do rozpuszczenia się masła. Przełożyć ) do słoika i odstawić do całkowitego ostudzenia. Następnie przełożyć do lodówki na minimum godzinę. Krem zgęstnieje. Ricottę i mascarpone ubić z cukrem. 1/3 masy odłożyć. Do pozostałej masy dodać lemon curd. Odstawić minimum 1/3 szklanki lemon curdu do ozdobienia deserków. Do pucharków przełożyć cytrynową masę. Następnie wyłożyć masę bez lemon curdu. Pozostały lemon curd przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim deserki. Na koniec pokruszyć beziki. Jaja z chowu na wolnym wybiegu kl. 10 szt. cena za 1 szt. = 0,90 Mascarpone 250g cena za 1 kg = 27,96

Najnowsze gazetki

Reklama
twwwy deser imascarpene 5 cytryn 100 g masła zri 150 g cukru 3 jajka Polska Kurka Pozostałe składniki: 250 g mascarpone Les Croises 250 g ricotty Les Croises 5 łyżek cukru pudru 10 sztuk małych bezików Sposób przygotowania: curd: Cytryny dokładnie wyszorować i sparzyć. Z 2 cytryn zetrzeć skórkę, ZA z wszystkich wycisnąć sok. Do rondelka o grubym dnie wbić jajka oraz dodatkowe Sig żółtko, dodać cukier, sok oraz skórkę z cytryn. Dokładnie roztrzepać trzepaczką. Postawić na małym ogniu i cały czas mieszać. Kiedy krem zacznie delikatnie gęstnieć dodać połowę masła i dalej mieszać, do rozpuszczenia się masła. Następnie dodać * pozostałe masło, zdjąć z ognia i dalej mieszać do rozpuszczenia się masła. Przełożyć ) do słoika i odstawić do całkowitego ostudzenia. Następnie przełożyć do lodówki na minimum godzinę. Krem zgęstnieje. Ricottę i mascarpone ubić z cukrem. 1/3 masy odłożyć. Do pozostałej masy dodać lemon curd. Odstawić minimum 1/3 szklanki lemon curdu do ozdobienia deserków. Do pucharków przełożyć cytrynową masę. Następnie wyłożyć masę bez lemon curdu. Pozostały lemon curd przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim deserki. Na koniec pokruszyć beziki. Jaja z chowu na wolnym wybiegu kl. 10 szt. cena za 1 szt. = 0,90 Mascarpone 250g cena za 1 kg = 27,96
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy