Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka E. Leclerc - Boże Narodzenie - Ważna od 12.12 do 23.12 - Strona nr 24

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka E. Leclerc 12.12.2023 - 23.12.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

2 <P Stopień trudności: średni Liczba porcji: 8 Czas przygotowania: 2h 30 minut Wegański: nie Składni 1,5 kg żeberek wieprzowych 2 dzi oleju Rustica NY EE ula, 3 ząbki czosnku = oczku gotowanego 1 kg kiszonej kapusty Bi Village (LQ garść auzanych śliwek Tablier Blanc = 40 g podgrzybków suszonych Tablier Blanc świeżo eony pIEBIZ 4 liście laurowe, 4 ziela angielskie Rustica 1 łyżka kminku Rustica 2 łyżki majeranku Rustica Sposób przygotowania: Grzyby zalać wrzącą wodą tak, s tylko delikatnie je przykryć, odstawić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żeberka pokroić na porcje z 2 żeberkami. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem, kolejno obsmażać żeberka na złoty kolor. Obsmażone żeberka odłożyć na talerz. Na tę samą patelnię włożyć pokrojony w kosteczkę boczek i co chwilę a smażyć go przez ok. 5-7 minut aż będzie lekko zrumieniony. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i mieszając smażyć przez ok. 5 minut. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć przez minutę. Dodać odcedzoną kapustę. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kminek, majeranek, zmielony pieprz oraz pokrojone suszone śliwki i suszone grzyby, razem z wodą od moczenia. Podgrzewać jeszcze przez kilka minut mieszając aż składniki dokładnie się połączą. Połowę kapusty wyłożyć do dużego naczynia żaroodpornego, ha wierzchu położyć obsmażone żeberka. Przykryć resztą Ka pusty, a następnie przykryć szczelnie folią aluminiową. WSłąwić do piekarnika i piec przez 2 godziny. - ŚNA BIO village Kapusta kwaszona Bio kapusta kwaszona Śliwki suszone Podgrzybki suszone 670 .g/420 g po odcieku 200 g 409 cena za 1 kg = 8,05/12,84 cena za 1 kg = 37,45 cena za 1 kg = 274,75

Najnowsze gazetki

Reklama
2 <P Stopień trudności: średni Liczba porcji: 8 Czas przygotowania: 2h 30 minut Wegański: nie Składni 1,5 kg żeberek wieprzowych 2 dzi oleju Rustica NY EE ula, 3 ząbki czosnku = oczku gotowanego 1 kg kiszonej kapusty Bi Village (LQ garść auzanych śliwek Tablier Blanc = 40 g podgrzybków suszonych Tablier Blanc świeżo eony pIEBIZ 4 liście laurowe, 4 ziela angielskie Rustica 1 łyżka kminku Rustica 2 łyżki majeranku Rustica Sposób przygotowania: Grzyby zalać wrzącą wodą tak, s tylko delikatnie je przykryć, odstawić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żeberka pokroić na porcje z 2 żeberkami. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem, kolejno obsmażać żeberka na złoty kolor. Obsmażone żeberka odłożyć na talerz. Na tę samą patelnię włożyć pokrojony w kosteczkę boczek i co chwilę a smażyć go przez ok. 5-7 minut aż będzie lekko zrumieniony. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i mieszając smażyć przez ok. 5 minut. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć przez minutę. Dodać odcedzoną kapustę. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, kminek, majeranek, zmielony pieprz oraz pokrojone suszone śliwki i suszone grzyby, razem z wodą od moczenia. Podgrzewać jeszcze przez kilka minut mieszając aż składniki dokładnie się połączą. Połowę kapusty wyłożyć do dużego naczynia żaroodpornego, ha wierzchu położyć obsmażone żeberka. Przykryć resztą Ka pusty, a następnie przykryć szczelnie folią aluminiową. WSłąwić do piekarnika i piec przez 2 godziny. - ŚNA BIO village Kapusta kwaszona Bio kapusta kwaszona Śliwki suszone Podgrzybki suszone 670 .g/420 g po odcieku 200 g 409 cena za 1 kg = 8,05/12,84 cena za 1 kg = 37,45 cena za 1 kg = 274,75
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy