Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Kaufland - Ważna od 11.07 do 17.07 - Strona nr 2

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Kaufland 11.07.2024 - 17.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

FASZEROWANY PSTRĄG Pstrąg tęczowy patroszony LC) Składniki na 4 porcje 10 —2 kwaskowate jabłka —6 łyżek oliwy z oliwek —sok z 1 cytryny -4 pstrągi — 1 cebula dymka — 1 mała cytryna BIO kilka gałązek ziół (np. tymianek, rozmaryn) —150 g kwaśnej śmietany — 1,5 łyżeczki chrzanu —1 łyżka posiekanego szczypiorku — sól, pieprz — 1 ciabatta 10 Przygotowanie Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Jedno zetrzeć na tarce o małych oczkach, wymieszać z oliwą, sokiem z cy- tryny, szczyptą soli i odstawić na godzinę. Drugie jabłko pokroić w cienkie cząstki, dymkę w cienkie krążki. Cytrynę umyć i pokroić w plasterki. Pstrągi umyć, osuszyć. Wewnątrz i na zewnątrz skropić sokiem z cytryny i posolić. Cząstki ja- błek, zioła, dymkę i plastry cytryny wymieszać, powstałą masq faszerować pstrągi. Ryby spiąć drewnianymi szpikul- cami i włożyć do lodówki. Kwaśną śmietanę, chrzan i szczy- piorek wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Ciabattę pokroić na kromki. Oliwę jabłkową przelać przez sito i skropić nią cia- battę. Pstrągi i ciabattę upiec na grillu i podawać z dipem Pikling tusza KUC) Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 * Szczecin, ul. Krygiera 7 © Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 e Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 28 z dnia 11.07.2024. Oferta ważna od 11.07.2024 do 17.07.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. = HUN ©- 0, -»|2j4 © SBB

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
 
FASZEROWANY PSTRĄG Pstrąg tęczowy patroszony LC) Składniki na 4 porcje 10 —2 kwaskowate jabłka —6 łyżek oliwy z oliwek —sok z 1 cytryny -4 pstrągi — 1 cebula dymka — 1 mała cytryna BIO kilka gałązek ziół (np. tymianek, rozmaryn) —150 g kwaśnej śmietany — 1,5 łyżeczki chrzanu —1 łyżka posiekanego szczypiorku — sól, pieprz — 1 ciabatta 10 Przygotowanie Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Jedno zetrzeć na tarce o małych oczkach, wymieszać z oliwą, sokiem z cy- tryny, szczyptą soli i odstawić na godzinę. Drugie jabłko pokroić w cienkie cząstki, dymkę w cienkie krążki. Cytrynę umyć i pokroić w plasterki. Pstrągi umyć, osuszyć. Wewnątrz i na zewnątrz skropić sokiem z cytryny i posolić. Cząstki ja- błek, zioła, dymkę i plastry cytryny wymieszać, powstałą masq faszerować pstrągi. Ryby spiąć drewnianymi szpikul- cami i włożyć do lodówki. Kwaśną śmietanę, chrzan i szczy- piorek wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Ciabattę pokroić na kromki. Oliwę jabłkową przelać przez sito i skropić nią cia- battę. Pstrągi i ciabattę upiec na grillu i podawać z dipem Pikling tusza KUC) Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 * Szczecin, ul. Krygiera 7 © Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 e Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 28 z dnia 11.07.2024. Oferta ważna od 11.07.2024 do 17.07.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. = HUN ©- 0, -»|2j4 © SBB
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy