Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lewiatan - Ważna od 08.09 do 14.09 - Strona nr 3

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lewiatan 08.09.2022 - 14.09.2022
Reklama

Produkty w tej gazetce

PUL "Kotlin Ketchup Kotlin łagodny. pikantny 450 g 8.87 zł/Lkg PTL : Ogórki konserwowe Krakus Przecier pomidorowy Podravka500g 320 g/450g 5.98 zi/1kg POCEWYTCI SKŁADNIKI: * 4 podłużne płaty mięsa wołowego (najlepiej zudźca) * 2 ogórki konserwowe * cebula * 4 łyżeczki musztardy sarepskiej Lewiatan * 2 grube plastry wędzonego boczku * sól Lewiatan * pieprz * olej uniwersalny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek pokrój w dość cienkie słupki. Płaty mięsa posmaruj z jednej strony musztardą, ułóż na nich ogórek, cebulę i boczek, posyp solą i grubo mielonym pieprzem. Zawiń dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwiń w rolady i obwiąż białą bawełnianą nicią. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim rolady. Potem przełóż wszystko do bryt- fanny, przykryj ją, wstaw do piekarnika nagrzanego do 220”Ci piecz mięso do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej — bulionem wołowym. Podawaj z ziemniakami. SMACZNEGO!

Najnowsze gazetki

Reklama
PUL "Kotlin Ketchup Kotlin łagodny. pikantny 450 g 8.87 zł/Lkg PTL : Ogórki konserwowe Krakus Przecier pomidorowy Podravka500g 320 g/450g 5.98 zi/1kg POCEWYTCI SKŁADNIKI: * 4 podłużne płaty mięsa wołowego (najlepiej zudźca) * 2 ogórki konserwowe * cebula * 4 łyżeczki musztardy sarepskiej Lewiatan * 2 grube plastry wędzonego boczku * sól Lewiatan * pieprz * olej uniwersalny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek pokrój w dość cienkie słupki. Płaty mięsa posmaruj z jednej strony musztardą, ułóż na nich ogórek, cebulę i boczek, posyp solą i grubo mielonym pieprzem. Zawiń dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwiń w rolady i obwiąż białą bawełnianą nicią. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim rolady. Potem przełóż wszystko do bryt- fanny, przykryj ją, wstaw do piekarnika nagrzanego do 220”Ci piecz mięso do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej — bulionem wołowym. Podawaj z ziemniakami. SMACZNEGO!
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy