Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Boże Narodzenie - Ważna od 14.11 do 24.12 - Strona nr 14

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 14.11.2022 - 24.12.2022
Reklama

Produkty w tej gazetce

% R Sposób przygotowania ać P y PRZYGOTUJ » piekarnik rozgrzany do temperatury 180?C . blachę » papier do pieczenia 6 » woreczek strunowy w * robot kuchenny << * wysokie, szklane naczynie KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ Masło roztapiamy, orzechy pekan dość drobno siekamy. Ciasteczka przekładamy do woreczka strunowego, zamykamy i rozgniatamy na mniejsze kawałki, używając wałka. Tak przygotowane składniki umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy i przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Kruszonkę pieczemy przez ok. 10 minut. Całość studzimy. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM SPEKULATIUS Śmietankę zagotowujemy i dodajemy do niej krem spekulatius. Odczekujemy kilka minut, aż krem się rozpuści, i dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. Gotowy krem odkładamy do wystudzenia. KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM MASCARPONE Śmietankę, mascarpone, cukier i ekstrakt z wanilii umieszczamy w misce i ubijamy na sztywno. KROK 4: SKŁADAMY TRIFLE Na dnie wysokiego naczynia umieszczamy %3 kruszonki, następnie przekładamy do naczynia połowę kremu spekulatius i połowę kremu mascarpone. Całość powtarzamy, na koniec dekorujemy deser ostatnią y3 kruszonki. WSKAZÓWKA! Deser można podać od razu lub schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. © =

Najnowsze gazetki

Reklama
% R Sposób przygotowania ać P y PRZYGOTUJ » piekarnik rozgrzany do temperatury 180?C . blachę » papier do pieczenia 6 » woreczek strunowy w * robot kuchenny << * wysokie, szklane naczynie KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ Masło roztapiamy, orzechy pekan dość drobno siekamy. Ciasteczka przekładamy do woreczka strunowego, zamykamy i rozgniatamy na mniejsze kawałki, używając wałka. Tak przygotowane składniki umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy i przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Kruszonkę pieczemy przez ok. 10 minut. Całość studzimy. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM SPEKULATIUS Śmietankę zagotowujemy i dodajemy do niej krem spekulatius. Odczekujemy kilka minut, aż krem się rozpuści, i dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. Gotowy krem odkładamy do wystudzenia. KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM MASCARPONE Śmietankę, mascarpone, cukier i ekstrakt z wanilii umieszczamy w misce i ubijamy na sztywno. KROK 4: SKŁADAMY TRIFLE Na dnie wysokiego naczynia umieszczamy %3 kruszonki, następnie przekładamy do naczynia połowę kremu spekulatius i połowę kremu mascarpone. Całość powtarzamy, na koniec dekorujemy deser ostatnią y3 kruszonki. WSKAZÓWKA! Deser można podać od razu lub schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. © =
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy