Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Boże Narodzenie - Ważna od 14.11 do 24.12 - Strona nr 26

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 14.11.2022 - 24.12.2022
Reklama

Produkty w tej gazetce

KROK 3: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI CIASTA Do mokrych składników dodajemy połowę suchych i mieszamy masę za pomocą rózgi. Dolewamy mleko, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników ciasta. / Dokładnie mieszamy i odstawiamy ciasto. o > KROK 4: PIECZEMY MUFFINY Gotową masę szprycujemy za pomocą rękawa cukierniczego do % wysokości formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Delikatnie uderzamy formą o blat, by wyrównać ciasto. Muffiny pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180?C (z termoobiegiem). Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. sy KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY GANASZ KW Smietankę zagotowujemy w rondelku. Dodajemy miód, przyprawę do piernika i pokruszone czekolady. Gdy czekolady zaczną się rozpuszczać, mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy miękkie masło i zdejmujemy ganasz z ognia. Mieszamy, aż masło połączy się z resztą składników. Odstawiamy ganasz do zestalenia. KROK 6: NADZIEWAMY I DEKORUJEMY MUFFINY Upieczone, wystudzone muffiny szprycujemy powidłami za pomocą rękawa cukierniczego ze sztywną końcówką i przekładamy do papilotek. Za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką do dekorowania szprycujemy ganasz na wierzch babeczek. Opcjonalnie dekorujemy muffiny świątecznymi ozdobami cukrowymi. © X im A

Najnowsze gazetki

Reklama
KROK 3: ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI CIASTA Do mokrych składników dodajemy połowę suchych i mieszamy masę za pomocą rózgi. Dolewamy mleko, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników ciasta. / Dokładnie mieszamy i odstawiamy ciasto. o > KROK 4: PIECZEMY MUFFINY Gotową masę szprycujemy za pomocą rękawa cukierniczego do % wysokości formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Delikatnie uderzamy formą o blat, by wyrównać ciasto. Muffiny pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180?C (z termoobiegiem). Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. sy KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY GANASZ KW Smietankę zagotowujemy w rondelku. Dodajemy miód, przyprawę do piernika i pokruszone czekolady. Gdy czekolady zaczną się rozpuszczać, mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy miękkie masło i zdejmujemy ganasz z ognia. Mieszamy, aż masło połączy się z resztą składników. Odstawiamy ganasz do zestalenia. KROK 6: NADZIEWAMY I DEKORUJEMY MUFFINY Upieczone, wystudzone muffiny szprycujemy powidłami za pomocą rękawa cukierniczego ze sztywną końcówką i przekładamy do papilotek. Za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką do dekorowania szprycujemy ganasz na wierzch babeczek. Opcjonalnie dekorujemy muffiny świątecznymi ozdobami cukrowymi. © X im A
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy