Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 19.06 do 25.06 - Strona nr 11

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 19.06.2023 - 25.06.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ: Ciecierzycę namocz przez noc (ok. 10-12 godzin) w wodzie z sodą oczyszczoną. Po namoczeniu opłucz ją pod bieżącą wodą. Następnie przełóż do dużego garnka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 1 godzinę, aż będzie miękka. Gotową ciecierzycę odcedź i wystudź. KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA FALAFELE W misie rozdrabniacza umieszczamy pistacje, świeże zioła, szalotkę, czosnek i skórkę z cytryny. Składniki rozdrabniamy, dodajemy odsączoną ciecierzycę i przyprawy, ponownie rozdrabniamy. KROK 2: SMAŻYMY FALAFELE DO BURGERÓW Tak przygotowaną masę przekładamy do miski, dodajemy mąkę i majonez i dokładnie mieszamy. Formujemy 4 kotlety i mrozimy je przez ok. 30 minut, aby nabrały odpowiedniej konsystencji. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy falafele na złoty kolor z obu stron. PCIE TE JE JEJ WErY rc KROK 3: SKŁADAMY I PODAJEMY BURGERY et Kiszone ogórki, cebulę i pomidor LDLT: kroimy w plastry. Bułki do burgerów przekrawamy na pół i podsmażamy środkiem do dołu na suchej patelni, aż się delikatnie zarumienią. Następnie smarujemy je majonezem. Na dolnej części każdej bułki układamy kolejno: liść sałaty, kotlet, po plastrze pomidora i cebuli i plasterki kiszonego ogórka, dodajemy kiełki. Na górę burgera nakładamy drugą część bułki i od razu je podajemy. jie >) KUGHNIALOLAPL | SEEtrrsów

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ: Ciecierzycę namocz przez noc (ok. 10-12 godzin) w wodzie z sodą oczyszczoną. Po namoczeniu opłucz ją pod bieżącą wodą. Następnie przełóż do dużego garnka, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 1 godzinę, aż będzie miękka. Gotową ciecierzycę odcedź i wystudź. KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA FALAFELE W misie rozdrabniacza umieszczamy pistacje, świeże zioła, szalotkę, czosnek i skórkę z cytryny. Składniki rozdrabniamy, dodajemy odsączoną ciecierzycę i przyprawy, ponownie rozdrabniamy. KROK 2: SMAŻYMY FALAFELE DO BURGERÓW Tak przygotowaną masę przekładamy do miski, dodajemy mąkę i majonez i dokładnie mieszamy. Formujemy 4 kotlety i mrozimy je przez ok. 30 minut, aby nabrały odpowiedniej konsystencji. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy falafele na złoty kolor z obu stron. PCIE TE JE JEJ WErY rc KROK 3: SKŁADAMY I PODAJEMY BURGERY et Kiszone ogórki, cebulę i pomidor LDLT: kroimy w plastry. Bułki do burgerów przekrawamy na pół i podsmażamy środkiem do dołu na suchej patelni, aż się delikatnie zarumienią. Następnie smarujemy je majonezem. Na dolnej części każdej bułki układamy kolejno: liść sałaty, kotlet, po plastrze pomidora i cebuli i plasterki kiszonego ogórka, dodajemy kiełki. Na górę burgera nakładamy drugą część bułki i od razu je podajemy. jie >) KUGHNIALOLAPL | SEEtrrsów
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy