Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 05.06 do 27.08 - Strona nr 21

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 05.06.2023 - 27.08.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

Bakłażan dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Obie połówki nacinamy w sza- chownicę i skrapiamy łyżką oliwy. Układamy je wnętrzem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pie- czemy przez ok. 30 minut. Mięso indyka mieszamy z przyprawą do gyrosa, łyżką oliwy, 1 szczyptą soli i sokiem z cytryny. Następnie dokła- damy je na ostatnie 15 minut do piekącego się bakłażana. Mięso od czasu do czasu mieszamy, aby równomiernie się przypiekło. Koperek i czosnek bardzo drobno siekamy. Tak przygo- towane składniki dokładnie mieszamy z jogurtem i do- prawiamy szczyptą soli. Pomidorki koktajlowe prze- krawamy na pół. Ciepłe połówki bakłażana wykła- damy na talerz skórą do dołu. Nakładamy na nie sos i mięso, ozdabiamy pomidor- kami i natką pietruszki. Odpowiednia ilość _białka zwiększa uczucie sytości po posiłku.

Najnowsze gazetki

Reklama
Bakłażan dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Obie połówki nacinamy w sza- chownicę i skrapiamy łyżką oliwy. Układamy je wnętrzem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pie- czemy przez ok. 30 minut. Mięso indyka mieszamy z przyprawą do gyrosa, łyżką oliwy, 1 szczyptą soli i sokiem z cytryny. Następnie dokła- damy je na ostatnie 15 minut do piekącego się bakłażana. Mięso od czasu do czasu mieszamy, aby równomiernie się przypiekło. Koperek i czosnek bardzo drobno siekamy. Tak przygo- towane składniki dokładnie mieszamy z jogurtem i do- prawiamy szczyptą soli. Pomidorki koktajlowe prze- krawamy na pół. Ciepłe połówki bakłażana wykła- damy na talerz skórą do dołu. Nakładamy na nie sos i mięso, ozdabiamy pomidor- kami i natką pietruszki. Odpowiednia ilość _białka zwiększa uczucie sytości po posiłku.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy