Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 37

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

KNEDLE ZE SLIWKAMI W CYNAMONOWO-ANYŻOWYM WYWARZE Z MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ (A Aj) 90 MINUT SKŁADNIKI: KNEDLE * 120 g twarogu półtłustego, krajanki * 70 g mąki typu 450 * 20 g mąki ziemniaczanej *1żółtko * 30 g masła *150 g śliwek węgierek * 30 g cukru trzcinowego WYWAR CYNAMONOWO -ANYŻOWY * szczypta kardamonu mielonego * 60 g suszonych jabłek * 60 g białego cukru * I laska cynamonu * 2 gwiazdki anyżu * 1 ziarno kardamonu * 150 ml wody KRUSZONKA * 50 gmąki migdałowej *120gmasła * 80 gbułkitartej *1gcynamonu mielonego *10gcukru pudru Autor: Elvina Hunia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W głębokiej misce połączyć twaróg, żółtko, masło, obie mąki i zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na 40 minut. Śliwki ponakrawać, wyjąć pestki i posypać cukrem. Z ciasta uformować wałek, pokroić na równe kawałki, zrobić z nich placuszki, zawinąć w nie śliwki i uformować knedle. Gotować w dużej ilości wrzątku przez 6-8 minut od czasu wypłynięcia. Na patelni roztopić cukier, dodać jabłka i lekko je skarme- lizować z obu stron. Zalać wodą, dorzucić anyż, cynamon i kardamon. Gotować przez 4 minuty, a następnie przecedzić wywar przez sitko. Przygotować kruszonkę: na patelni roztopić masło, dodać mąkę migdałową, cynamon oraz bułkę i wysmażyć na złoto. Na dno talerza wlać wywar, ułożyć knedle, posypać kruszonką i cukrem pudrem.

Najnowsze gazetki

Reklama
KNEDLE ZE SLIWKAMI W CYNAMONOWO-ANYŻOWYM WYWARZE Z MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ (A Aj) 90 MINUT SKŁADNIKI: KNEDLE * 120 g twarogu półtłustego, krajanki * 70 g mąki typu 450 * 20 g mąki ziemniaczanej *1żółtko * 30 g masła *150 g śliwek węgierek * 30 g cukru trzcinowego WYWAR CYNAMONOWO -ANYŻOWY * szczypta kardamonu mielonego * 60 g suszonych jabłek * 60 g białego cukru * I laska cynamonu * 2 gwiazdki anyżu * 1 ziarno kardamonu * 150 ml wody KRUSZONKA * 50 gmąki migdałowej *120gmasła * 80 gbułkitartej *1gcynamonu mielonego *10gcukru pudru Autor: Elvina Hunia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W głębokiej misce połączyć twaróg, żółtko, masło, obie mąki i zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na 40 minut. Śliwki ponakrawać, wyjąć pestki i posypać cukrem. Z ciasta uformować wałek, pokroić na równe kawałki, zrobić z nich placuszki, zawinąć w nie śliwki i uformować knedle. Gotować w dużej ilości wrzątku przez 6-8 minut od czasu wypłynięcia. Na patelni roztopić cukier, dodać jabłka i lekko je skarme- lizować z obu stron. Zalać wodą, dorzucić anyż, cynamon i kardamon. Gotować przez 4 minuty, a następnie przecedzić wywar przez sitko. Przygotować kruszonkę: na patelni roztopić masło, dodać mąkę migdałową, cynamon oraz bułkę i wysmażyć na złoto. Na dno talerza wlać wywar, ułożyć knedle, posypać kruszonką i cukrem pudrem.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy