Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 55

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

60 WEGANSKI BUDYN Z KASZY MANNY Z BAKALIAMI ORAZ COULIS Z CZERWONYCH OWOCÓW (O! B=» SKŁADNIKI: > 45 ml mleka sojowego +15 g kaszy manny > 4 łyżeczki masła orzechowego +15 g moreli suszonych + 2 łyżki syropu z agawy (30 g) +10 mlczerwonego wina wytrawnego +25 g cukru +30 g mrożonych wiśni +30 g mrożonych owoców dzikiej róży >10 g mąki pszennej > 30 ml oleju rzepakowego +1 sztuka barwnika czerwonego >140 ml wody + rozmaryn, przyprawy > zioła > kwiaty jadalne do dekoracji Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: BUDYŃ: W napoju sojowym z dodatkiem syropu z agawy gotować kaszę manną, ciągle mieszając do momentu uzyskania odpo- wiedniej gęstości. Do tak przygotowanej kaszy dodać masło orzechowe i posiekane morele. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą. Odstawić do wystudzenia, najlepiej na noc. Po kilku godzinach deser będzie gotowy do porcjowania. SOS: W czerwonym winie z dodatkiem cukru i posiekanych igieł świeżego rozmarynu gotować owoce dzikiej róży do miękkości. Następnie dodać mrożone wiśnie i gotować jeszcze przez 2-3 minuty. Zmiksować, przetrzeć przez sito i odstawić do wystygnięcia. Podawać jako dodatek do budyniu. TIUL CZERWONY: W misce połączyć mąkę, olej, wodę oraz barwnik spożywczy. Gotową masę przelać na rozgrzaną patelnię. Smażyć do cał- kowitego odparowania wody, a następnie tiul przełożyć na pergamin do wystygnięcia.

Najnowsze gazetki

Reklama
60 WEGANSKI BUDYN Z KASZY MANNY Z BAKALIAMI ORAZ COULIS Z CZERWONYCH OWOCÓW (O! B=» SKŁADNIKI: > 45 ml mleka sojowego +15 g kaszy manny > 4 łyżeczki masła orzechowego +15 g moreli suszonych + 2 łyżki syropu z agawy (30 g) +10 mlczerwonego wina wytrawnego +25 g cukru +30 g mrożonych wiśni +30 g mrożonych owoców dzikiej róży >10 g mąki pszennej > 30 ml oleju rzepakowego +1 sztuka barwnika czerwonego >140 ml wody + rozmaryn, przyprawy > zioła > kwiaty jadalne do dekoracji Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: BUDYŃ: W napoju sojowym z dodatkiem syropu z agawy gotować kaszę manną, ciągle mieszając do momentu uzyskania odpo- wiedniej gęstości. Do tak przygotowanej kaszy dodać masło orzechowe i posiekane morele. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą. Odstawić do wystudzenia, najlepiej na noc. Po kilku godzinach deser będzie gotowy do porcjowania. SOS: W czerwonym winie z dodatkiem cukru i posiekanych igieł świeżego rozmarynu gotować owoce dzikiej róży do miękkości. Następnie dodać mrożone wiśnie i gotować jeszcze przez 2-3 minuty. Zmiksować, przetrzeć przez sito i odstawić do wystygnięcia. Podawać jako dodatek do budyniu. TIUL CZERWONY: W misce połączyć mąkę, olej, wodę oraz barwnik spożywczy. Gotową masę przelać na rozgrzaną patelnię. Smażyć do cał- kowitego odparowania wody, a następnie tiul przełożyć na pergamin do wystygnięcia.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy