Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 63

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

68 PAPRYKARZ [UI | 30 MINUT SKŁADNIKI: > 500 g wędzonej makreli + 200 g ryżu białego ugotowanego + 140 g marchewki + 140 g pietruszki » 4 ząbki czosnku + 100 g cebuli + 50 ml oleju + 250 g szklanki bulionu +140 gkoncentratu pomidorowego +15 g papryki wędzonej +10 g papryki ostrej > 5 g papryki słodkiej +10 ml sosu sojowego * 7 ml sosu rybnego > 2 liście laurowe > 3 ziarna ziela angielskiego » sól, pieprz Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na dużych oczkach zetrzeć marchew i pietruszkę. Drobno pokroić cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać starte warzywa i smażyć przez około 3 minuty. Wlać bulion, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie i gotować pod przykryciem przez 8-10 minut. Dodać koncentrat pomi- dorowy, przyprawy i wyłączyć palnik. Wystudzić. Do miski dodać rozdrobnioną rybę, ryż oraz przygotowane warzywa. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym oraz rybnym. Dokładnie wymieszać. Aby pasta była gęstsza, połowę paprykarza można pulsacyjnie zmiksować i dodać do niezmiksowanej części.

Najnowsze gazetki

Reklama
68 PAPRYKARZ [UI | 30 MINUT SKŁADNIKI: > 500 g wędzonej makreli + 200 g ryżu białego ugotowanego + 140 g marchewki + 140 g pietruszki » 4 ząbki czosnku + 100 g cebuli + 50 ml oleju + 250 g szklanki bulionu +140 gkoncentratu pomidorowego +15 g papryki wędzonej +10 g papryki ostrej > 5 g papryki słodkiej +10 ml sosu sojowego * 7 ml sosu rybnego > 2 liście laurowe > 3 ziarna ziela angielskiego » sól, pieprz Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na dużych oczkach zetrzeć marchew i pietruszkę. Drobno pokroić cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać starte warzywa i smażyć przez około 3 minuty. Wlać bulion, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie i gotować pod przykryciem przez 8-10 minut. Dodać koncentrat pomi- dorowy, przyprawy i wyłączyć palnik. Wystudzić. Do miski dodać rozdrobnioną rybę, ryż oraz przygotowane warzywa. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym oraz rybnym. Dokładnie wymieszać. Aby pasta była gęstsza, połowę paprykarza można pulsacyjnie zmiksować i dodać do niezmiksowanej części.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy