Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 89

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

94 KUGIEL Z CZERMNA (AT DB 120 MINUT SKŁADNIKI: > 1,6 kg obranych ziemniaków > 400 g mięsa wieprzowego (łopatka, żebro) + 250 g cebuli > 30 g smalcu > 3 ząbki czosnku >10 gsoli +7 g pieprzu Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki wraz z obraną cebulą i czosnkiem zmielić lub drobno zetrzeć. Doprawić je solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Blachę posmarować smalcem. Mięso pokroić w grubą kostkę. Na natłuszczoną blachę wylać połowę ciasta ziemniaczanego, następnie ułożyć pokrojone mięso, a na to pozostałą część ciasta ziemniaczanego. Blachę szczelnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego do 180?C piekarnika i piec przez 1,5 godziny.

Najnowsze gazetki

Reklama
94 KUGIEL Z CZERMNA (AT DB 120 MINUT SKŁADNIKI: > 1,6 kg obranych ziemniaków > 400 g mięsa wieprzowego (łopatka, żebro) + 250 g cebuli > 30 g smalcu > 3 ząbki czosnku >10 gsoli +7 g pieprzu Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki wraz z obraną cebulą i czosnkiem zmielić lub drobno zetrzeć. Doprawić je solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Blachę posmarować smalcem. Mięso pokroić w grubą kostkę. Na natłuszczoną blachę wylać połowę ciasta ziemniaczanego, następnie ułożyć pokrojone mięso, a na to pozostałą część ciasta ziemniaczanego. Blachę szczelnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego do 180?C piekarnika i piec przez 1,5 godziny.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy