Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 9

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 01.01.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

KROKIET Z PSTRĄGA WĘDZONEGO W CIEŚCIE KEFIROWYM 10! DB 90 MINUT SKŁADNIKI: > 70 gfiletu z wędzonego pstrąga tęczowego > oliwa » cytryna +10 ml kefiru +30 gmąki +10 g kiełków groszku +10 g natki pietruszki mrożonej > 30 g buraków +10 g szalotki > 10 ml winnego octu jabłkowego > 30 g cukru > 20 g śliwki suszonej + 300 ml wody > rozmaryn > tymianek > śmietana 18% » przyprawy » olej do smażenia Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Obrać buraki, pokroić w kostkę i przełożyć do rondelka. Wlać wodę i gotować do momentu, aż będą miękkie. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić pokrojoną w kostkę szalotkę, tymianek i rozmaryn i smażyć przez około 2 minuty. Dodać buraki, śliwki suszone, ocet winny oraz cukier i smażyć przez następne 2 minuty. Całość przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Pstrąga podzielić widelcem na mniejsze kawałki, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, oliwę oraz skórkę z cytryny i dokładnie wymieszać. Do mąki dodać sól i pieprz oraz kefir. Całość wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić je na mniejsze kawałki, delikatnie rozwałkować i na każdym kawałku położyć po łyżeczce farszu. Uformować krokiety, lekko obtoczyć je w mące i smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Na talerz wyłożyć łyżkę purće z buraka, skropione sokiem z cytryny kiełki groszku, krokieta oraz śmietanę.

Najnowsze gazetki

Reklama
KROKIET Z PSTRĄGA WĘDZONEGO W CIEŚCIE KEFIROWYM 10! DB 90 MINUT SKŁADNIKI: > 70 gfiletu z wędzonego pstrąga tęczowego > oliwa » cytryna +10 ml kefiru +30 gmąki +10 g kiełków groszku +10 g natki pietruszki mrożonej > 30 g buraków +10 g szalotki > 10 ml winnego octu jabłkowego > 30 g cukru > 20 g śliwki suszonej + 300 ml wody > rozmaryn > tymianek > śmietana 18% » przyprawy » olej do smażenia Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Obrać buraki, pokroić w kostkę i przełożyć do rondelka. Wlać wodę i gotować do momentu, aż będą miękkie. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić pokrojoną w kostkę szalotkę, tymianek i rozmaryn i smażyć przez około 2 minuty. Dodać buraki, śliwki suszone, ocet winny oraz cukier i smażyć przez następne 2 minuty. Całość przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Pstrąga podzielić widelcem na mniejsze kawałki, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, oliwę oraz skórkę z cytryny i dokładnie wymieszać. Do mąki dodać sól i pieprz oraz kefir. Całość wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić je na mniejsze kawałki, delikatnie rozwałkować i na każdym kawałku położyć po łyżeczce farszu. Uformować krokiety, lekko obtoczyć je w mące i smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Na talerz wyłożyć łyżkę purće z buraka, skropione sokiem z cytryny kiełki groszku, krokieta oraz śmietanę.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy