Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 11

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

"== ab » 1 porcja Składniki: tra Wątróbka gęsta 100 g Pomarócza 1 st Wino biale wgrane 40 mi Olej rzepikowy ARO 60 ml Mleko 100 mil. Groszek wąsy 5 Sól, pieprz Grzanka Cheb na zalowaie Fine Lif 1 kromka Masło ARO 155 "Tymianek 2 gałązki Karmizooana zalotka Szaoki 2 st Ole rzepakowy ARO 30ml Miód ARO 205 Ovetbakamiczny METRO Chef15 mi Gortzyca METRO Chef5 Sólpieprz Gęsia wątróbka na żytniej grzance z karmelizowaną szalotką Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyścić z bło i żył, pokość na mniejsze kawalki, zalać mlekiem i odstawić do lodówki na ok. 2 godz. Pomaruńczę umyć. Skórkę zetrzeć na tare drobnych oczkach, a sok wycisnąć do nego naczynia. Wąsrókę wyjąć z mleka, osuszyć papierowym ręcznikiem i zalać sokiem + pomarańczy, Następnie smażyć ją na dużym ogniu, na kczym tłuszczu, po 2 min. każdej strony. Dolać wino i dodać skórkę z pomarańczy, przykryć i smażyć prze kolejne 8 min. Szalotkę obrać, pokość w piórka | podomażyć na oleju przez ok. 3 min. Dodać miód, sól, pieprz, gorezycę i wymieszać Dolać oce balsamiczny i dusić min. Masło rozgrzać na patelni ztymiankiem i usmażyć a nim chleb aż się zrumieni 3 będzie chrupiący. Na grzance ułożyć karmelizowaną szaotkę, a na nij wątóbkę, Pzybrć pędami groszku.

Najnowsze gazetki

Reklama
"== ab » 1 porcja Składniki: tra Wątróbka gęsta 100 g Pomarócza 1 st Wino biale wgrane 40 mi Olej rzepikowy ARO 60 ml Mleko 100 mil. Groszek wąsy 5 Sól, pieprz Grzanka Cheb na zalowaie Fine Lif 1 kromka Masło ARO 155 "Tymianek 2 gałązki Karmizooana zalotka Szaoki 2 st Ole rzepakowy ARO 30ml Miód ARO 205 Ovetbakamiczny METRO Chef15 mi Gortzyca METRO Chef5 Sólpieprz Gęsia wątróbka na żytniej grzance z karmelizowaną szalotką Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyścić z bło i żył, pokość na mniejsze kawalki, zalać mlekiem i odstawić do lodówki na ok. 2 godz. Pomaruńczę umyć. Skórkę zetrzeć na tare drobnych oczkach, a sok wycisnąć do nego naczynia. Wąsrókę wyjąć z mleka, osuszyć papierowym ręcznikiem i zalać sokiem + pomarańczy, Następnie smażyć ją na dużym ogniu, na kczym tłuszczu, po 2 min. każdej strony. Dolać wino i dodać skórkę z pomarańczy, przykryć i smażyć prze kolejne 8 min. Szalotkę obrać, pokość w piórka | podomażyć na oleju przez ok. 3 min. Dodać miód, sól, pieprz, gorezycę i wymieszać Dolać oce balsamiczny i dusić min. Masło rozgrzać na patelni ztymiankiem i usmażyć a nim chleb aż się zrumieni 3 będzie chrupiący. Na grzance ułożyć karmelizowaną szaotkę, a na nij wątóbkę, Pzybrć pędami groszku.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy