Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 45

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PASTY/RISOTTO Gnocchi con pomodoro e mozzarella (Gnocchi z pomidorami i mozzarellą) 10 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE CIASTO: 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w łupinach w osolonej wodzie, a następnie obieramy i przeciskamy przez praskę na stolnicę wysypaną mąką. Dodajemy sól, starty na drobnych oczkach Grana Padano i jajka. * Ziemniaki typu BC 1 kg * Mąka typ 00 375 g * Ser Grana Padano 300 g * Jajka 150 g Wyrabiamy ciasto. Jeżeli jest zbyt kleiste, dodajemy (rozm. L, 3 szt.) skrobię ziemniaczaną. * Sól 2. Z ciasta formujemy kulę. Odcinamy z niej po kawałku, formujemy wałki, kroimy na 2-centymetrowej grubości DODATKI: cylindry i przy pomocy widelca nadajemy im kształt * Szałwia (4-5 listków) gnocchi. Gotujemy w osolonej wodzie do momentu, * Masło 150 g aż wypłyną na powierzchnie. Na patelni rozpuszczamy * Pomidory malinowe 5 szt. * Oliwa bazyliowa 125 ml * Ser Mozzarella * Burrata 10 szt. masło i czekamy aż lekko zbrązowieje. Dodajemy liście szałwii oraz ugotowane gnocchi. Doprawiamy solą i pieprzem. „Pomidory kroimy w grube plastry i przypalamy z obu stron na rozgrzanej, suchej patelni. Burratę w temperaturze pokojowej układamy obok kluseczek i pomidorów. 5. Gotowe danie skrapiamy przed podaniem oliwą bazyliową. © a ITALIA NA TALERZU |45 ===

Najnowsze gazetki

Reklama
PASTY/RISOTTO Gnocchi con pomodoro e mozzarella (Gnocchi z pomidorami i mozzarellą) 10 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE CIASTO: 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w łupinach w osolonej wodzie, a następnie obieramy i przeciskamy przez praskę na stolnicę wysypaną mąką. Dodajemy sól, starty na drobnych oczkach Grana Padano i jajka. * Ziemniaki typu BC 1 kg * Mąka typ 00 375 g * Ser Grana Padano 300 g * Jajka 150 g Wyrabiamy ciasto. Jeżeli jest zbyt kleiste, dodajemy (rozm. L, 3 szt.) skrobię ziemniaczaną. * Sól 2. Z ciasta formujemy kulę. Odcinamy z niej po kawałku, formujemy wałki, kroimy na 2-centymetrowej grubości DODATKI: cylindry i przy pomocy widelca nadajemy im kształt * Szałwia (4-5 listków) gnocchi. Gotujemy w osolonej wodzie do momentu, * Masło 150 g aż wypłyną na powierzchnie. Na patelni rozpuszczamy * Pomidory malinowe 5 szt. * Oliwa bazyliowa 125 ml * Ser Mozzarella * Burrata 10 szt. masło i czekamy aż lekko zbrązowieje. Dodajemy liście szałwii oraz ugotowane gnocchi. Doprawiamy solą i pieprzem. „Pomidory kroimy w grube plastry i przypalamy z obu stron na rozgrzanej, suchej patelni. Burratę w temperaturze pokojowej układamy obok kluseczek i pomidorów. 5. Gotowe danie skrapiamy przed podaniem oliwą bazyliową. © a ITALIA NA TALERZU |45 ===
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy