Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 7

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

ANTIPASTI ditello tonnato (Cielęcina z s03em tuńczykowym) SKŁADNIKI * Udziec cielęcy frykando 600 g * Marchew 1 szt. * Seler naciowy 2 łodygi * Cebula 1 szt. SOS: * Tuńczyk w kawałkach w oleju 500 g * Kapary 30 g * Anchois 7-8 filecików * Ogórek konserwowy 1 szt. * Jajka na twardo 2 szt. * Majonez 30 g DEKORACJA: * Kapary - kilka sztuk * Kiełki * Ser Parmigiano Reggiano 20 g ON. Piemont PRZYGOTOWANIE 1. Udziec zawijamy sznurkiem podobnie jak roladę, wkłuwamy w niego termometr i wkładamy do wody z selerem, marchwią oraz cebulą pokrojonymi w grubszą kostkę. 2. Gotujemy do uzyskania temperatury 539C w środku mięsa, a następnie studzimy i kroimy na cieniutkie plastry. 3. W blenderze rozdrabniamy wszystkie składniki na sos i miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. 4. Plasterki cielęciny polewamy tuńczykowym sosem, dekorujemy kaparami i startym parmezanem. ITALIA NA TALERZU z

Najnowsze gazetki

Reklama
ANTIPASTI ditello tonnato (Cielęcina z s03em tuńczykowym) SKŁADNIKI * Udziec cielęcy frykando 600 g * Marchew 1 szt. * Seler naciowy 2 łodygi * Cebula 1 szt. SOS: * Tuńczyk w kawałkach w oleju 500 g * Kapary 30 g * Anchois 7-8 filecików * Ogórek konserwowy 1 szt. * Jajka na twardo 2 szt. * Majonez 30 g DEKORACJA: * Kapary - kilka sztuk * Kiełki * Ser Parmigiano Reggiano 20 g ON. Piemont PRZYGOTOWANIE 1. Udziec zawijamy sznurkiem podobnie jak roladę, wkłuwamy w niego termometr i wkładamy do wody z selerem, marchwią oraz cebulą pokrojonymi w grubszą kostkę. 2. Gotujemy do uzyskania temperatury 539C w środku mięsa, a następnie studzimy i kroimy na cieniutkie plastry. 3. W blenderze rozdrabniamy wszystkie składniki na sos i miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. 4. Plasterki cielęciny polewamy tuńczykowym sosem, dekorujemy kaparami i startym parmezanem. ITALIA NA TALERZU z
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy