Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 40

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

z kozim serem i figami SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Schłodzone masło kroimy w drobną kostkę, łączymy z przesianą mąką, jajkiem, solą, proszkiem do pieczenia i całość krótko zarabia- my do połączenia wszystkich składników i uzyskania jednolitej kon- systencji. 2. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 20 min. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm, przekładamy na formę do tarty o średnicy 26 cm i nacinamy spód. 3. Pieczemy przez ok. 25 min w temp. 180?C. 4. Upieczone ciasto schładzamy na kratce. 5. Oliwę mieszamy z miodem, odstawiamy. 6. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy kozi ser, jajka, skrobię ziemniaczaną, posiekany szczypiorek, sól, pieprz i całość miksujemy na jednolitą masę. 7. Tak przygotowaną masę przelewamy na wystudzony spód, na wierzchu układamy pokrojony w ćwiartki Camembert, plastry fig i delikatnie smarujemy oliwą z miodem. 8. Pieczemy przez ok. 30 min w 150?C, po czym studzimy na kratce. 9. Tartę podajemy udekorowaną mikroliśćmi i skrapiamy oliwą. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 40

Najnowsze gazetki

Reklama
z kozim serem i figami SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Schłodzone masło kroimy w drobną kostkę, łączymy z przesianą mąką, jajkiem, solą, proszkiem do pieczenia i całość krótko zarabia- my do połączenia wszystkich składników i uzyskania jednolitej kon- systencji. 2. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 20 min. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm, przekładamy na formę do tarty o średnicy 26 cm i nacinamy spód. 3. Pieczemy przez ok. 25 min w temp. 180?C. 4. Upieczone ciasto schładzamy na kratce. 5. Oliwę mieszamy z miodem, odstawiamy. 6. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy kozi ser, jajka, skrobię ziemniaczaną, posiekany szczypiorek, sól, pieprz i całość miksujemy na jednolitą masę. 7. Tak przygotowaną masę przelewamy na wystudzony spód, na wierzchu układamy pokrojony w ćwiartki Camembert, plastry fig i delikatnie smarujemy oliwą z miodem. 8. Pieczemy przez ok. 30 min w 150?C, po czym studzimy na kratce. 9. Tartę podajemy udekorowaną mikroliśćmi i skrapiamy oliwą. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 40
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy