Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 36

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Cukier, drożdże, oliwę z oliwek mieszamy z ciepłą wodą i od- stawiamy na bok. W dużej misce mieszamy przesianą mąkę z solą i stopniowo dolewamy wodę z upłynnionymi drożdżami, zarabiając na wolnych obrotach końcówką z hakiem do uzyskania jednolitej, sprężystej konsystencji. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką CIASTO i pozostawiamy do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na około 40 minut. 2. Orzechy włoskie i nerkowce prażymy na suchej patelni. Kurki rozmrażamy i oczyszczamy. Mozzarellę kroimy w kostkę o bokach ok. 1 cm, Taleggio kruszymy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w plastry. Oregano i natkę pietruszki drobno siekamy. 3. Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy cebulę z kurkami przez ok. 2 min, następnie dodajemy czosnek i podsmażamy do zrumienienia. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski, dodaje- FARSZ my liście szpinaku, sery, grubo posiekane orzechy, zioła, przyprawy i całość mieszamy. 4. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek o średnicy ok. 20 cm, na środek nakładamy farsz i składamy na pół w duży pieróg. Brzeg ciasta dokładnie sklejamy, usuwając ze środka nadmiar powie- trza, na brzegu zagniatamy falbankę. Z wierzchu nakłuwamy pieróg w kilku miejscach i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200”C i pieczemy przez 20 minut. Podajemy skropiony oliwą. ZŁOŻENIE SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Cukier, drożdże, oliwę z oliwek mieszamy z ciepłą wodą i od- stawiamy na bok. W dużej misce mieszamy przesianą mąkę z solą i stopniowo dolewamy wodę z upłynnionymi drożdżami, zarabiając na wolnych obrotach końcówką z hakiem do uzyskania jednolitej, sprężystej konsystencji. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką CIASTO i pozostawiamy do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na około 40 minut. 2. Orzechy włoskie i nerkowce prażymy na suchej patelni. Kurki rozmrażamy i oczyszczamy. Mozzarellę kroimy w kostkę o bokach ok. 1 cm, Taleggio kruszymy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w plastry. Oregano i natkę pietruszki drobno siekamy. 3. Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy cebulę z kurkami przez ok. 2 min, następnie dodajemy czosnek i podsmażamy do zrumienienia. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski, dodaje- FARSZ my liście szpinaku, sery, grubo posiekane orzechy, zioła, przyprawy i całość mieszamy. 4. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek o średnicy ok. 20 cm, na środek nakładamy farsz i składamy na pół w duży pieróg. Brzeg ciasta dokładnie sklejamy, usuwając ze środka nadmiar powie- trza, na brzegu zagniatamy falbankę. Z wierzchu nakłuwamy pieróg w kilku miejscach i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200”C i pieczemy przez 20 minut. Podajemy skropiony oliwą. ZŁOŻENIE SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy