Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 58

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

z miodem hibiskusowym, solonymi orzechami i konfiturą z szalotki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Miód z hibiskusem łączymy w worku i pakujemy próżniowo. Go- tujemy w temp. 65*C przez 3 godz. aż hibiskus uwolni kolor, smak i aromatu 2. Nerkowce mieszamy z solą i wrzucamy na patelnię. Rozgrzewa- my, poruszając co jakiś czas patelnią. Gdy orzechy się zrumienią, usuwamy dokładnie sól, przesiewając na durszlaku. 3. Szalotki kroimy w piórka. Rozgrzewamy na patelni masło i pod- Ssmażamy na nim czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy szalotkę i dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy tymianek, ocet, miód i doprawiamy solą do smaku. 4. Kroimy masło w kostkę i łączymy wszystkie składniki oprócz maku. Wyrabiamy w robocie planetarnym jednolite ciasto, dzielimy je na mniejsze porcje, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 1 godz. Po tym czasie rozwałkowujemy cienko ciasto, oprószamy makiem, na koniec wgniatając mak w placek, aby dobrze się przy- kleił. Wycinamy rąby 5x5 cm. Pieczemy w 180*C przez 10-15 min aż się zarumienią. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 58

Najnowsze gazetki

Reklama
z miodem hibiskusowym, solonymi orzechami i konfiturą z szalotki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Miód z hibiskusem łączymy w worku i pakujemy próżniowo. Go- tujemy w temp. 65*C przez 3 godz. aż hibiskus uwolni kolor, smak i aromatu 2. Nerkowce mieszamy z solą i wrzucamy na patelnię. Rozgrzewa- my, poruszając co jakiś czas patelnią. Gdy orzechy się zrumienią, usuwamy dokładnie sól, przesiewając na durszlaku. 3. Szalotki kroimy w piórka. Rozgrzewamy na patelni masło i pod- Ssmażamy na nim czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy szalotkę i dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy tymianek, ocet, miód i doprawiamy solą do smaku. 4. Kroimy masło w kostkę i łączymy wszystkie składniki oprócz maku. Wyrabiamy w robocie planetarnym jednolite ciasto, dzielimy je na mniejsze porcje, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 1 godz. Po tym czasie rozwałkowujemy cienko ciasto, oprószamy makiem, na koniec wgniatając mak w placek, aby dobrze się przy- kleił. Wycinamy rąby 5x5 cm. Pieczemy w 180*C przez 10-15 min aż się zarumienią. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 58
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy