Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 37

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PASTY/RISOTTO favioli con ricotta e spinaci (favioli ze szpinakiem i ricottą) P l SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE CIASTO: 1. Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sól. Na środku * Mąka typ 00 650 g robimy wgłębienie, w które wlewamy oliwę. Powoli * Jajka 400 g zarabiając, stopniowo wbijamy jajka. (rozm L, 8 szt.) 2. Wstępnie połączone składniki nadal wyrabiamy ręcznie * Oliwa 20 ml lub przekładamy do miksera planetarnego. Po uzyskaniu * Sól jednolitej konsystencji, owijamy ciasto folią spożywczą i odstawiamy na 1 godz. FARSZ: © . Po tym czasie dzielimy je na cztery części i wałkujemy, * Ser Ricotta 1 kg podsypując mąką. * Szpinak 500 g „ Szpinak blanszujemy, mieszamy z ricottą i doprawiamy M SRR | SE solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dzielimy na 15-gramowe kulki. Przyrządzamy ravioli: przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na arkusz o grubości 1 mm. Ringiem o śr. 7 cm wycinamy kółka. Każde ravioli będzie się składało a n SOS: * Pomidory suszone 200 g * Czosnek 2 ząbki » Śmietanka 30% 1 I z dwóch krążków — na środku jednego z nich układamy farsz, * Olej z suszonych przesmarowujemy brzegi mokrym pędzelkiem, przykrywamy pomidorów drugim i sklejamy okrągły pierożek. * Sól 6. Przyrządzamy sos: na oleju z suszonych pomidorów przesmażamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Dorzucamy pokrojone na paski pomidory. Podsmażamy i zalewamy śmietanką. Redukujemy ok. 40-50% do konsystencji gęstego sosu. 7. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie przez 3 min. Podajemy wymieszane z sosem i posypane świeżą rukolą. ITALIA NA TALERZU | 37 ===

Najnowsze gazetki

Reklama
PASTY/RISOTTO favioli con ricotta e spinaci (favioli ze szpinakiem i ricottą) P l SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE CIASTO: 1. Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sól. Na środku * Mąka typ 00 650 g robimy wgłębienie, w które wlewamy oliwę. Powoli * Jajka 400 g zarabiając, stopniowo wbijamy jajka. (rozm L, 8 szt.) 2. Wstępnie połączone składniki nadal wyrabiamy ręcznie * Oliwa 20 ml lub przekładamy do miksera planetarnego. Po uzyskaniu * Sól jednolitej konsystencji, owijamy ciasto folią spożywczą i odstawiamy na 1 godz. FARSZ: © . Po tym czasie dzielimy je na cztery części i wałkujemy, * Ser Ricotta 1 kg podsypując mąką. * Szpinak 500 g „ Szpinak blanszujemy, mieszamy z ricottą i doprawiamy M SRR | SE solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dzielimy na 15-gramowe kulki. Przyrządzamy ravioli: przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na arkusz o grubości 1 mm. Ringiem o śr. 7 cm wycinamy kółka. Każde ravioli będzie się składało a n SOS: * Pomidory suszone 200 g * Czosnek 2 ząbki » Śmietanka 30% 1 I z dwóch krążków — na środku jednego z nich układamy farsz, * Olej z suszonych przesmarowujemy brzegi mokrym pędzelkiem, przykrywamy pomidorów drugim i sklejamy okrągły pierożek. * Sól 6. Przyrządzamy sos: na oleju z suszonych pomidorów przesmażamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Dorzucamy pokrojone na paski pomidory. Podsmażamy i zalewamy śmietanką. Redukujemy ok. 40-50% do konsystencji gęstego sosu. 7. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie przez 3 min. Podajemy wymieszane z sosem i posypane świeżą rukolą. ITALIA NA TALERZU | 37 ===
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy