Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 43

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PASTY/RISOTTO lasagne di peace (lazania z owocami morza) SKŁADNIKI * Makaron lasagne 300 g * Mieszanka owoców morza 300 g * Marchew 50 g * Seler naciowy 50 g * Szalotka 50 g * Przecier pomidorowy 40 g * Ser Mozzarella wióry 200 g * Wino białe 100 ml * Oliwa extra vergine 50 ml * Sól, pieprz biały SOS: * Mąka pszenna typ 00 100 g * Oliwa extra vergine 60 ml * Bulion rybny 700 ml * Sól * Gałka muszkatołowa tarta 2 g ON. Emilia Romania M w ia un > PRZYGOTOWANIE . Seler naciowy, marchew i szlaotkę kroimy w drobną kostkę, smażymy rozgrzanej oliwie do lekkiego zarumienia, a następnie dodajemy przecier pomidorowy i smażymy jeszcze przez 2 min. Dodajemy owoce morza i białe wino. Dusimy przez ok. 6 min na małym ogniu. Przyrządzamy sos: w garnku podgrzewamy, mieszając, oliwę i mąkę, dodajemy bulion rybny, gałkę i zagotowujemy stale mieszając, do uzyskania aksamitnej konsystencji. . Na prostokątną blachę o wym. 25 x 12 x 8 cm wylewamy część sosu, następnie układamy surowe płaty makaronu, ponownie rozprowadzamy sos i układamy na nim przygotowane owoce morza z warzywami. Czynność tę powtarzamy trzy razy, pamiętając, aby ostatnia, trzecia warstwa, była dokładnie pokryta sosem. . Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 min w 180?C. Po tym czasie posypujemy górę lazanii mozzarellą i zapiekamy całość aż ser się lekko zarumieni. . Gotową lazanię wyjmujemy z pieca, pozostawiamy na kilka minut, aby się ustabilizowała, po czym kroimy na kawałki i od razu serwujemy. ITALIA NA TALERZU 43

Najnowsze gazetki

Reklama
PASTY/RISOTTO lasagne di peace (lazania z owocami morza) SKŁADNIKI * Makaron lasagne 300 g * Mieszanka owoców morza 300 g * Marchew 50 g * Seler naciowy 50 g * Szalotka 50 g * Przecier pomidorowy 40 g * Ser Mozzarella wióry 200 g * Wino białe 100 ml * Oliwa extra vergine 50 ml * Sól, pieprz biały SOS: * Mąka pszenna typ 00 100 g * Oliwa extra vergine 60 ml * Bulion rybny 700 ml * Sól * Gałka muszkatołowa tarta 2 g ON. Emilia Romania M w ia un > PRZYGOTOWANIE . Seler naciowy, marchew i szlaotkę kroimy w drobną kostkę, smażymy rozgrzanej oliwie do lekkiego zarumienia, a następnie dodajemy przecier pomidorowy i smażymy jeszcze przez 2 min. Dodajemy owoce morza i białe wino. Dusimy przez ok. 6 min na małym ogniu. Przyrządzamy sos: w garnku podgrzewamy, mieszając, oliwę i mąkę, dodajemy bulion rybny, gałkę i zagotowujemy stale mieszając, do uzyskania aksamitnej konsystencji. . Na prostokątną blachę o wym. 25 x 12 x 8 cm wylewamy część sosu, następnie układamy surowe płaty makaronu, ponownie rozprowadzamy sos i układamy na nim przygotowane owoce morza z warzywami. Czynność tę powtarzamy trzy razy, pamiętając, aby ostatnia, trzecia warstwa, była dokładnie pokryta sosem. . Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 min w 180?C. Po tym czasie posypujemy górę lazanii mozzarellą i zapiekamy całość aż ser się lekko zarumieni. . Gotową lazanię wyjmujemy z pieca, pozostawiamy na kilka minut, aby się ustabilizowała, po czym kroimy na kawałki i od razu serwujemy. ITALIA NA TALERZU 43
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy