Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 123

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

CIASTO DROŻDŻOWE Z CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ (AT DB 100 MINUT SKŁADNIKI: CIASTO "250 g mąki * 25 g drożdży * 125 ml mleka * 75 g cukru * 40 g masła *1 jajko * szczypta soli KRUSZONKA *100g mąki "50 g masła * 50 g cukru = miąższ z laski wanilii * łyżeczka cynamonu Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: CIASTO Drożdże rozpuścić w 70 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Odstawić na $-10 minut do wyrośnięcia. Rozpuścić masło. W misce wymieszać mąkę, masło, resztę mleka, cukier, jajko, szczyptę soli i wyrośnięte drożdże. Pozostawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut. KRUSZONKA Masło utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wanilię i cynamon. Dokładnie wyrobić. Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180*C przez 40-45 minut.

Najnowsze gazetki

Reklama
CIASTO DROŻDŻOWE Z CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ (AT DB 100 MINUT SKŁADNIKI: CIASTO "250 g mąki * 25 g drożdży * 125 ml mleka * 75 g cukru * 40 g masła *1 jajko * szczypta soli KRUSZONKA *100g mąki "50 g masła * 50 g cukru = miąższ z laski wanilii * łyżeczka cynamonu Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: CIASTO Drożdże rozpuścić w 70 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Odstawić na $-10 minut do wyrośnięcia. Rozpuścić masło. W misce wymieszać mąkę, masło, resztę mleka, cukier, jajko, szczyptę soli i wyrośnięte drożdże. Pozostawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut. KRUSZONKA Masło utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wanilię i cynamon. Dokładnie wyrobić. Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180*C przez 40-45 minut.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy