Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 18

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

saĘ MENU <EP, | PRZYSTAWKI > GRZYBOWNICZKI TUCHOLSKIE > ZIEMNIACZANE KLAPACZE Z MĄKĄ ŻYTNIĄ S7 | ZUPY > BYDGOSKA CZARNINA Z GOLCAMI > KRUPNIK KUJAWSKI > GOŁĄBKI W SOSIE ŻURKOWYM © | DANIA GŁÓWNE > SZCZUPAK W SOLI > GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI I ZIOŁAMI > KARP PO TORUŃSKU «4 | DESERY > PIERNIKI TORUŃSKIE > ROGALIKI Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI Z DOLINY DOLNEJ WISŁY > GRZYBOWNICZKI TUCHOLSKIE To małe, okrągłe drożdżowe bułeczki wypełnione grzybowym farszem. Co ważne, w ich wnętrzu może znaleźć się wyłącznie nadzienie z grzybów zebranych w tucholskich lasach wymieszanych w odpowiednich proporcjach z cebulą. Smak całości wzbogacają przyprawy, z majerankiem na czele. > BYDGOSKA CZARNINA Z GOLCAMI Esencjonalna słodko-kwaśna zupa o dość gęstej konsystencji. Znajdziemy w niej także golce, ziemniaczane kluski z wrzątku. Ponoć dawniej panna młoda taką właśnie zupę musiała ugotować na własny ślub i poczęstować nią wszystkich gości. > PIERNIKI TORUŃSKIE Wypiekane co najmniej od ostatniej ćwierci XIV wieku „pierne”, czyli pikantne dzięki mieszance zamorskich przypraw, ciasteczka, największą sławą cieszyły się w XVII i XVIII stuleciu. Toruńskie słodycze w specjalnych, „limitowanych” wersjach przygotowywano wtedy na królewskie wesela albo jako wyjątkowe podarunki. MYVTCNA YINVG JMOLINA 23

Najnowsze gazetki

Reklama
saĘ MENU <EP, | PRZYSTAWKI > GRZYBOWNICZKI TUCHOLSKIE > ZIEMNIACZANE KLAPACZE Z MĄKĄ ŻYTNIĄ S7 | ZUPY > BYDGOSKA CZARNINA Z GOLCAMI > KRUPNIK KUJAWSKI > GOŁĄBKI W SOSIE ŻURKOWYM © | DANIA GŁÓWNE > SZCZUPAK W SOLI > GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI I ZIOŁAMI > KARP PO TORUŃSKU «4 | DESERY > PIERNIKI TORUŃSKIE > ROGALIKI Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI Z DOLINY DOLNEJ WISŁY > GRZYBOWNICZKI TUCHOLSKIE To małe, okrągłe drożdżowe bułeczki wypełnione grzybowym farszem. Co ważne, w ich wnętrzu może znaleźć się wyłącznie nadzienie z grzybów zebranych w tucholskich lasach wymieszanych w odpowiednich proporcjach z cebulą. Smak całości wzbogacają przyprawy, z majerankiem na czele. > BYDGOSKA CZARNINA Z GOLCAMI Esencjonalna słodko-kwaśna zupa o dość gęstej konsystencji. Znajdziemy w niej także golce, ziemniaczane kluski z wrzątku. Ponoć dawniej panna młoda taką właśnie zupę musiała ugotować na własny ślub i poczęstować nią wszystkich gości. > PIERNIKI TORUŃSKIE Wypiekane co najmniej od ostatniej ćwierci XIV wieku „pierne”, czyli pikantne dzięki mieszance zamorskich przypraw, ciasteczka, największą sławą cieszyły się w XVII i XVIII stuleciu. Toruńskie słodycze w specjalnych, „limitowanych” wersjach przygotowywano wtedy na królewskie wesela albo jako wyjątkowe podarunki. MYVTCNA YINVG JMOLINA 23
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy