Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 96

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

MENU <EP, | PRZYSTAWKI > ŚLEDŹ SMAŻONY PO KASZUBSKU > WĘDZONA FLĄDRA > WERDERKASE, CZYLI ŻUŁAWSKI SERMENONITÓW S/ | ZUPY > ZUPA Z BRUKWI NA GĘSINIE > KOCIEWSKA ZUPA BRZADOWA £— | DANIA GŁÓWNE > FASZEROWANA KACZKA PO POMORSKU > SZMUROWANY POMUCHEL > PIEROGI Z KASZUBSKĄ TRUSKAWKĄ «4 | DESERY > RUCHANKI DROŻDŻOWE > KISIEL ŻURAWINOWY > ŚLEDŹ SMAŻONY PO KASZUBSKU Bałtycki śledź zawojował stoły i targi już w czasach średniowiecznych. Wiadomo, najlepszy jest świeży, prosto z rybackiej sieci. Takie są właśnie smażone „hylyngi” po kaszubsku. W tej trady- cyjnej recepturze obsmażone z cebulką płaty śledziowe marynuje się przez dzień, dwa w zalewie octowej i serwuje z ziemniakami i kwaśną śmietaną. > ZUPA Z BRUKWI NA GĘSINIE Na Kaszubach brukiew niezmiennie stanowi podstawę pysznej i pożywnej zupy. W tradycyjnej wersji gotuje się ją na wywarze z gęsiny. Ugotowane mięso także wędruje na talerz, podnosząc kaloryczność potrawy. Taka zupa jest idealna na chłodniejsze, jesienne i zimowe dni. > FASZEROWANA KACZKA PO POMORSKU Podróżując po Kaszubach, warto spytać w regionalnej restauracji o kaczkę po pomorsku. Ten ponadstuletni przepis jest wyjątkowy. Dawniej tę długo pieczoną potrawę serwowano tylko na specjalne okazje. Dziś, choć kwakania zbyt często na pomorskiej wsi nie usłyszymy, kaczka po pomorsku to jedno z kultowych dań regionu. VZYOWOd I VLSVIWCOWL VINVG IMOLINA 101

Najnowsze gazetki

Reklama
MENU <EP, | PRZYSTAWKI > ŚLEDŹ SMAŻONY PO KASZUBSKU > WĘDZONA FLĄDRA > WERDERKASE, CZYLI ŻUŁAWSKI SERMENONITÓW S/ | ZUPY > ZUPA Z BRUKWI NA GĘSINIE > KOCIEWSKA ZUPA BRZADOWA £— | DANIA GŁÓWNE > FASZEROWANA KACZKA PO POMORSKU > SZMUROWANY POMUCHEL > PIEROGI Z KASZUBSKĄ TRUSKAWKĄ «4 | DESERY > RUCHANKI DROŻDŻOWE > KISIEL ŻURAWINOWY > ŚLEDŹ SMAŻONY PO KASZUBSKU Bałtycki śledź zawojował stoły i targi już w czasach średniowiecznych. Wiadomo, najlepszy jest świeży, prosto z rybackiej sieci. Takie są właśnie smażone „hylyngi” po kaszubsku. W tej trady- cyjnej recepturze obsmażone z cebulką płaty śledziowe marynuje się przez dzień, dwa w zalewie octowej i serwuje z ziemniakami i kwaśną śmietaną. > ZUPA Z BRUKWI NA GĘSINIE Na Kaszubach brukiew niezmiennie stanowi podstawę pysznej i pożywnej zupy. W tradycyjnej wersji gotuje się ją na wywarze z gęsiny. Ugotowane mięso także wędruje na talerz, podnosząc kaloryczność potrawy. Taka zupa jest idealna na chłodniejsze, jesienne i zimowe dni. > FASZEROWANA KACZKA PO POMORSKU Podróżując po Kaszubach, warto spytać w regionalnej restauracji o kaczkę po pomorsku. Ten ponadstuletni przepis jest wyjątkowy. Dawniej tę długo pieczoną potrawę serwowano tylko na specjalne okazje. Dziś, choć kwakania zbyt często na pomorskiej wsi nie usłyszymy, kaczka po pomorsku to jedno z kultowych dań regionu. VZYOWOd I VLSVIWCOWL VINVG IMOLINA 101
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy