Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 11.07 do 18.07 - Strona nr 8

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 11.07.2024 - 18.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

11.07-17.07 oD czwaRrku DO ŚRODY INDIE Chicken tikka, czyli pikantne szaszłyki drobiowe LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN + MARYNOWANIE STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: moździerz, 2 miski, patyczki do szaszłyków, grill lub patelnię SKŁADNIKI 1 kg udek z kurczaka 1 łyżeczka kuminu Ya łyżeczki mielonej kurkumy bez skóry i kości 2 łyżeczki garam masali 1 łyżeczka chili 3 ząbki czosnku I łyżeczka przyprawy I łyżeczka soli 1 łyżka startego imbiru do piernika 9 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka soli MARYNATA sok z I cytryny 1 łyżeczka mielonej kolendry 400 g gęstego jogurtu PRZYGOTOWANIE 1 Kurczaka osusz i pokrój na kawałki (2 x 3 cm). Q Czosnek, imbir, sól i przyprawy uduś w moździerzu na pastę. Obtocz w niej dokładnie mięso i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny. 3 Przygotuj marynatę: do miski przełóż jogurt, kurkumę, chili, sól i wędzoną paprykę oraz wlej sok z cytryny. Wstępnie zamarynowane mięso wymieszaj z marynatą jogurtową i odstaw jeszcze na 2-3 godziny. 4 Po tym czasie nadziewaj kawałki na patyczki do szaszłyków. Usuń nadmiar pasty jogurtowej i grilluj około 20 minut. 5 Szaszłyki możesz podawać z sosem raita.

Najnowsze gazetki

Reklama
11.07-17.07 oD czwaRrku DO ŚRODY INDIE Chicken tikka, czyli pikantne szaszłyki drobiowe LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN + MARYNOWANIE STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: moździerz, 2 miski, patyczki do szaszłyków, grill lub patelnię SKŁADNIKI 1 kg udek z kurczaka 1 łyżeczka kuminu Ya łyżeczki mielonej kurkumy bez skóry i kości 2 łyżeczki garam masali 1 łyżeczka chili 3 ząbki czosnku I łyżeczka przyprawy I łyżeczka soli 1 łyżka startego imbiru do piernika 9 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka soli MARYNATA sok z I cytryny 1 łyżeczka mielonej kolendry 400 g gęstego jogurtu PRZYGOTOWANIE 1 Kurczaka osusz i pokrój na kawałki (2 x 3 cm). Q Czosnek, imbir, sól i przyprawy uduś w moździerzu na pastę. Obtocz w niej dokładnie mięso i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny. 3 Przygotuj marynatę: do miski przełóż jogurt, kurkumę, chili, sól i wędzoną paprykę oraz wlej sok z cytryny. Wstępnie zamarynowane mięso wymieszaj z marynatą jogurtową i odstaw jeszcze na 2-3 godziny. 4 Po tym czasie nadziewaj kawałki na patyczki do szaszłyków. Usuń nadmiar pasty jogurtowej i grilluj około 20 minut. 5 Szaszłyki możesz podawać z sosem raita.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy