Produkty w tej gazetce
KARTACZE Z PIECZARKAMI I SOCZEWICĄ W SOSIE CHRZANOWYM ALICJA ROKICKA JBIAD © Al «8 enea || TUSZE | węciowooaw | antto (3 © LISTA ZAKUPÓW: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: CIASTO: 1. Soczewicę ugotuj na miękko. Cebulę obierz i posiekaj * 10 surowych ziemniaków bardzo drobno. Pieczarki oczyść i posiekaj w kosteczkę lub * 7 ugotowanych ziemniaków zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzej olej * Złyżkii2 łyżeczki skrobi i podsmaż cebulę, a gdy zmięknie, dodaj pieczarki. Dodaj ziemniaczanej Plony Natury ziele i liście laurowe. Smaż powoli. Ważne, by z grzybów odparował nadmiar wody. Dodaj majeranek i tymianek FARSZ: oraz sos sojowy. * 3łyżki oleju rzepakowego Wyborny 2. Dodaj ugotowaną soczewicę oraz zmielone grzyby. * cebula Mieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, całość powinna + 300 g pieczarek Warzywniak zgęstnieć. Dopraw solą i pieprzem. * Tłyżka zmielonych suszonych 3. Do miski zetrzyj surowe ziemniaki. Najlepiej używaj grzybów Nasza Spiżarnia strony z małymi, okrągłymi ostrzami. Przesyp na suchą * 200 g suchej zielonej soczewicy ścierkę i dobrze odciśnij. Wylej wodę dopiero po Plony Natury 10 minutach, zostawiając na dnie skrobię. Suche ziemniaki * 3 łyżki sosu sojowego Asia Flavours przenieś do dużej miski. Dodaj zgniecione lub zmielone « 2 łyżeczki majeranku ugotowane ziemniaki. Dodaj skrobię z miski i 2 łyżki mąki * T łyżeczka tymianku ziemniaczanej. Masę dobrze wymieszaj. * szczypta gałki muszkatołowej 4. Rozprowadź na dłoni na placek, porcjuj ok. 3 łyżeczki * 1łyżkakoncentratu pomidorowego farszu i zlepiaj kartacze. Można je lekko obtoczyć w mące Culineo ziemniaczanej. Do dużego garnka nalej wody i dodaj » 2 ziarnka ziela angielskiego 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej. Kiedy zacznie się gotować, * 2 liście laurowe posól ją. Gotuj po 4 kartacze, nie mieszaj. Po wypłynięciu * Tlyżka oleju Wyborny gotuj jeszcze 3 minuty. 5. Wrondelku podgrzewaj mąkę i oliwę. Mieszaj przez SOS: 3 minuty. Następnie stopniowo dolewaj bulion, ciągle « 2 łyżki męki pszennej Plony Natury mieszając, by konsystencja była jednolita. Sos powinien * łyżki oliwy Biedronka zacząć się gotować i gęstnieć. Dodaj chrzan, dopraw + 500 ml bulionu warzywnego Culineo gałką, solą i pieprzem. Na koniec posiekaj koperek » 2-3łyżeczki tartego chrzanu Madero i dodaj do sosu. Wymieszaj. * %a łyżeczki gałki muszkatołowej 6. Kartacze podawaj polane sosem. * sól, pieprz Culineo * | pęczek koperku i 31 | WIELKANOC
Nazwa | Szczególy |
---|