Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka E. Leclerc - Boże Narodzenie - Ważna od 12.12 do 24.12 - Strona nr 24

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka E. Leclerc 12.12.2022 - 24.12.2022
Reklama

Produkty w tej gazetce

ER, " — 3 8 U) * PIERŚ Z INDYKA FASZEROWAŃA 2 SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I SEREM FETA Czas przygotowania: 90 minut - Stopień trudności: trudny ilosc er MIO) Wegański: nie Składniki: - | pierś z indyka - 12 plastrów szynki Serrano Saint-Azay - 250 g mrożonego szpinaku Notre Jardin - 12 suszonych pomidorów Rustica - 3 ząbki czosnku - 100 g sera feta Les Croisćs SAWCEZAIWZARWCHCEJ SOGArA Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz dodać drobno posiekany czosnek, a po minucie dodać rozmrożony szpinak. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut do odparowania płynu. Filet z indyka nadkroić i rozłożyć, tak, żeby utworzył duży prostokąt. Mięso włożyć pomiędzy folię spożywczą i rozbić tłuczkiem formując prostokąt. Mięso przyprawić pieprzem z dwóch stron i skropić oliwą. Płat indyka rozłożyć na folii, na połowie ułożyć 2,99 Sars warstwę SNCŁEJ CZUCIA AC) szpinak 8 | eH pokruszyć ser feta, oraz ułożyć suszone CON Szpinak siekany CEZ | Zwinąć wszystko w roladę. Z plastrów szynki | SMASH ułożyć prostokąt. Na brzegu ułożyć mięsną roladę 450 g i rolując roladę owinąć ją w szynkę. CYCH [JCEJ Szynka długodojrzewająca Serrano LodC) COŁENDENIZEO Roladę przełożyć na blachę wysmarowaną oliwą z oliwek. Z wierzchu roladę posmarować cienką warstwą oliwy. Piec roladę w temperaturze 200 stopni przez pierwsze 30 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a mięso zostawić jeszcze w gorącym piekarniku na 10 minut. Mięso wyjąć z piekarnika. Odczekać 5 minut, a następnie pokroić w plastry i podawać. +

Najnowsze gazetki

Reklama
ER, " — 3 8 U) * PIERŚ Z INDYKA FASZEROWAŃA 2 SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I SEREM FETA Czas przygotowania: 90 minut - Stopień trudności: trudny ilosc er MIO) Wegański: nie Składniki: - | pierś z indyka - 12 plastrów szynki Serrano Saint-Azay - 250 g mrożonego szpinaku Notre Jardin - 12 suszonych pomidorów Rustica - 3 ząbki czosnku - 100 g sera feta Les Croisćs SAWCEZAIWZARWCHCEJ SOGArA Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz dodać drobno posiekany czosnek, a po minucie dodać rozmrożony szpinak. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut do odparowania płynu. Filet z indyka nadkroić i rozłożyć, tak, żeby utworzył duży prostokąt. Mięso włożyć pomiędzy folię spożywczą i rozbić tłuczkiem formując prostokąt. Mięso przyprawić pieprzem z dwóch stron i skropić oliwą. Płat indyka rozłożyć na folii, na połowie ułożyć 2,99 Sars warstwę SNCŁEJ CZUCIA AC) szpinak 8 | eH pokruszyć ser feta, oraz ułożyć suszone CON Szpinak siekany CEZ | Zwinąć wszystko w roladę. Z plastrów szynki | SMASH ułożyć prostokąt. Na brzegu ułożyć mięsną roladę 450 g i rolując roladę owinąć ją w szynkę. CYCH [JCEJ Szynka długodojrzewająca Serrano LodC) COŁENDENIZEO Roladę przełożyć na blachę wysmarowaną oliwą z oliwek. Z wierzchu roladę posmarować cienką warstwą oliwy. Piec roladę w temperaturze 200 stopni przez pierwsze 30 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a mięso zostawić jeszcze w gorącym piekarniku na 10 minut. Mięso wyjąć z piekarnika. Odczekać 5 minut, a następnie pokroić w plastry i podawać. +
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy