Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Kaufland - Ważna od 12.10 do 18.10 - Strona nr 2

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Kaufland 12.10.2023 - 18.10.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

AGA ISLAM „ atlantycki e i) LUCY 4 śledziowa wędzona EB KT 1,79 SĄ NA STOISKU Z OBSŁUGĄ zz) sA RYBY Z TEJ ULOTKI DOSTĘPNE Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 FISH AND CHIPS tO Składniki na 2 porcje = 1 szalotka = 1 cytryna — 3 łyżki oleju + ok. 2 oleju do smażenia — 200 g mrożonego groszku — sól, pieprz — 600 g ziemniaków 100g + 2łyżki mąki — 150 ml jasnego piwa bezalkoholowego — 400 g polędwicy z dorsza — 1 łyżeczka gruboziarnistej soli morskiej = ok. 100 g korniszonów — ok. 50 ml octu jabłkowego = ręczniki papierowe 10 Przygotowanie Szalotkę obrać i posiekać. Cytrynę umyć, z połowy zetrzeć skórkę, cytrynę pokroić w cząstki. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju, szalotkę zeszklić. Dodać groszek i skór- kę z cytryny, smażyć 3-4 min, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytry- ny, zmiksować. Puree trzymać w cieple. Ziemniaki pokroić w słupki gr. 1 cm, osuszyć na ręczniku papierowym. 100 g mąki wy- mieszać w misce z 1/2 łyżeczki soli, dodać piwo i wymieszać na gładkie ciasto. Polęd- wicę opłukać, osuszyć i pokroić na kawał- ki dł. ok. 10 cm. Doprawić solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, obtoczyć w 2 łyżkach mąki. Olej do głębokiego smażenia roz- grzać we frytkownicy lub w garnku (do 140*C), frytki smażyć ok. 5 min. Wyjąć i osą- czyć. Olej podgrzać do temp. 180?C, wło- żyć frytki jeszcze na 5 minut. Wyjąć i wy- mieszać w misce z solą morską. Polędwi- cę dokładnie obtoczyć w cieście i smażyć w rozgrzanym oleju ok. 2 min na złotobrą- zowo. Wyjąć i osączyć na ręcznikukuchen- nym. Rybę podawać z frytkami, puree z groszku, cząstkami cytryny, korniszona- mi i octem. Można też podać keczup. Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 e Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 41 z dnia 12.10.2023. Oferta ważna od 12.10.2023 do 18.10.2023, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. Rze > >F

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
 
AGA ISLAM „ atlantycki e i) LUCY 4 śledziowa wędzona EB KT 1,79 SĄ NA STOISKU Z OBSŁUGĄ zz) sA RYBY Z TEJ ULOTKI DOSTĘPNE Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 FISH AND CHIPS tO Składniki na 2 porcje = 1 szalotka = 1 cytryna — 3 łyżki oleju + ok. 2 oleju do smażenia — 200 g mrożonego groszku — sól, pieprz — 600 g ziemniaków 100g + 2łyżki mąki — 150 ml jasnego piwa bezalkoholowego — 400 g polędwicy z dorsza — 1 łyżeczka gruboziarnistej soli morskiej = ok. 100 g korniszonów — ok. 50 ml octu jabłkowego = ręczniki papierowe 10 Przygotowanie Szalotkę obrać i posiekać. Cytrynę umyć, z połowy zetrzeć skórkę, cytrynę pokroić w cząstki. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju, szalotkę zeszklić. Dodać groszek i skór- kę z cytryny, smażyć 3-4 min, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytry- ny, zmiksować. Puree trzymać w cieple. Ziemniaki pokroić w słupki gr. 1 cm, osuszyć na ręczniku papierowym. 100 g mąki wy- mieszać w misce z 1/2 łyżeczki soli, dodać piwo i wymieszać na gładkie ciasto. Polęd- wicę opłukać, osuszyć i pokroić na kawał- ki dł. ok. 10 cm. Doprawić solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, obtoczyć w 2 łyżkach mąki. Olej do głębokiego smażenia roz- grzać we frytkownicy lub w garnku (do 140*C), frytki smażyć ok. 5 min. Wyjąć i osą- czyć. Olej podgrzać do temp. 180?C, wło- żyć frytki jeszcze na 5 minut. Wyjąć i wy- mieszać w misce z solą morską. Polędwi- cę dokładnie obtoczyć w cieście i smażyć w rozgrzanym oleju ok. 2 min na złotobrą- zowo. Wyjąć i osączyć na ręcznikukuchen- nym. Rybę podawać z frytkami, puree z groszku, cząstkami cytryny, korniszona- mi i octem. Można też podać keczup. Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 e Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 41 z dnia 12.10.2023. Oferta ważna od 12.10.2023 do 18.10.2023, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. Rze > >F
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy