Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 121

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SLĄSKIE NIEBO Z KLUSKAMI WROCŁAWSKIMI © IE 80 MINUT GOTOWANIA [ + 14 GODZIN MARYNOWANIA SKŁADNIKI: + 500 g schabu > 4 ząbki czosnku +100 g cebuli > 3 ziarna ziela angielskiego > 3 liście laurowe > 200 g suszonych owoców (100 g śliwki, 100 g morele) > 40 g masła + 30 g mąki pszennej > » łyżeczki cynamonu > oliwa » sól, pieprz KLUSKI WROCŁAWSKIE > 225 g ziemniaków > 60 g mąki pszennej > 1 jajko » sól, pieprz > 2 kromki chleba + 2 łyżki masła » 1 łyżka oleju rzepakowego Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Schab doprawić solą oraz pieprzem, a następnie posmarować mieszanką oliwy z czosnkiem i obłożyć plasterkami cebuli, dodać liść laurowy i jedno ziarno ziela angielskiego. Tak przygotowany schab włożyć do lodówki na noc. Suszone owoce namoczyć. Mięso przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować przez około godzinę. Po tym czasie dodać namoczone owoce. Gotować kolejne 10 minut. Schab wyjąć. Na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę pszenną, dolać niewielką ilość wywaru z gotowania schabu i zrobić zasmażkę. Połączyć z wywarem pozostałym w garnku. Doprawić do smaku solą, cynamonem oraz pieprzem. KLUSKI WROCŁAWSKIE Chleb pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle połączonym z olejem przez 2-3 minuty. Ugotowane ziemniaki rozgnieść praską lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko, sól, pieprz, mąkę pszenną. Dokładnie wymieszać. Z masy zrobić kulki, następnie je spłaszczyć, nałożyć na każdą kilka kostek chleba i uformować kulki z chlebem w środku. Gotować przez 10 minut w osolonej wrzącej wodzie.

Najnowsze gazetki

Reklama
SLĄSKIE NIEBO Z KLUSKAMI WROCŁAWSKIMI © IE 80 MINUT GOTOWANIA [ + 14 GODZIN MARYNOWANIA SKŁADNIKI: + 500 g schabu > 4 ząbki czosnku +100 g cebuli > 3 ziarna ziela angielskiego > 3 liście laurowe > 200 g suszonych owoców (100 g śliwki, 100 g morele) > 40 g masła + 30 g mąki pszennej > » łyżeczki cynamonu > oliwa » sól, pieprz KLUSKI WROCŁAWSKIE > 225 g ziemniaków > 60 g mąki pszennej > 1 jajko » sól, pieprz > 2 kromki chleba + 2 łyżki masła » 1 łyżka oleju rzepakowego Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Schab doprawić solą oraz pieprzem, a następnie posmarować mieszanką oliwy z czosnkiem i obłożyć plasterkami cebuli, dodać liść laurowy i jedno ziarno ziela angielskiego. Tak przygotowany schab włożyć do lodówki na noc. Suszone owoce namoczyć. Mięso przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować przez około godzinę. Po tym czasie dodać namoczone owoce. Gotować kolejne 10 minut. Schab wyjąć. Na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę pszenną, dolać niewielką ilość wywaru z gotowania schabu i zrobić zasmażkę. Połączyć z wywarem pozostałym w garnku. Doprawić do smaku solą, cynamonem oraz pieprzem. KLUSKI WROCŁAWSKIE Chleb pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle połączonym z olejem przez 2-3 minuty. Ugotowane ziemniaki rozgnieść praską lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko, sól, pieprz, mąkę pszenną. Dokładnie wymieszać. Z masy zrobić kulki, następnie je spłaszczyć, nałożyć na każdą kilka kostek chleba i uformować kulki z chlebem w środku. Gotować przez 10 minut w osolonej wrzącej wodzie.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy