Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 26

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 01.01.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

saĘ MENU <EP, | PRZYSTAWKI > CEBULARZ LUBELSKI > PIERÓG BIŁGORAJSKI > KULEBIAK S7 | ZUPY > FLAKI PO ZAMOJSKU > GORAJSKA ZUPA CEBULOWA £— | DANIA GŁÓWNE > KACZKA PO ZAMOJSKU > KARP W ŚMIETANIE PO PONIATOWSKU > SCHABOWY PO LUBELSKU O e | DESERY > SZARLOTKA JÓZEFOWSKA > MIODOWE PRZYSMAKI: PIERNIKI, MIODOWNIKI I MIODY PITNE > CEBULARZ LUBELSKI Legenda głosi, że pierwszego cebularza upiekła dla króla Kazimierza Wielkiego mieszczka Esterka. Pewne jest jednak, że w XIX wieku zaczęli go wypiekać żydowscy piekarze z lubelskiego Starego Miasta. Obecnie ten pszenny placek ozdobiony na środku cebulowo-makowym nadzieniem to kultowy street food. > SCHABOWY PO LUBELSKU Danie to wyróżnia się tym, że nie ma w nim panierki z bułki tartej, a mięso obtacza się w mące (na przykład gryczanej), jajku i następnie smaży na patelni. Miłośnicy schabowego twierdzą, że dzięki temu lepiej czuć smak samego mięsa, które powinno być najwyższej jakości. > SZARLOTKA JÓZEFOWSKA Pod koniec XIX wieku w Józefowie nad Wisłą zasadzono boskoop — pochodzącą z Holandii odmianę jabłoni. Do dziś rośnie w józefowskich sadach, a z jej owoców powstaje szarlotka o charakterystycznym kwaskowatym smaku oraz złocistej skórce. ANZAZOZS148N1 VINvVQ JMOLINA 31

Najnowsze gazetki

Reklama
saĘ MENU <EP, | PRZYSTAWKI > CEBULARZ LUBELSKI > PIERÓG BIŁGORAJSKI > KULEBIAK S7 | ZUPY > FLAKI PO ZAMOJSKU > GORAJSKA ZUPA CEBULOWA £— | DANIA GŁÓWNE > KACZKA PO ZAMOJSKU > KARP W ŚMIETANIE PO PONIATOWSKU > SCHABOWY PO LUBELSKU O e | DESERY > SZARLOTKA JÓZEFOWSKA > MIODOWE PRZYSMAKI: PIERNIKI, MIODOWNIKI I MIODY PITNE > CEBULARZ LUBELSKI Legenda głosi, że pierwszego cebularza upiekła dla króla Kazimierza Wielkiego mieszczka Esterka. Pewne jest jednak, że w XIX wieku zaczęli go wypiekać żydowscy piekarze z lubelskiego Starego Miasta. Obecnie ten pszenny placek ozdobiony na środku cebulowo-makowym nadzieniem to kultowy street food. > SCHABOWY PO LUBELSKU Danie to wyróżnia się tym, że nie ma w nim panierki z bułki tartej, a mięso obtacza się w mące (na przykład gryczanej), jajku i następnie smaży na patelni. Miłośnicy schabowego twierdzą, że dzięki temu lepiej czuć smak samego mięsa, które powinno być najwyższej jakości. > SZARLOTKA JÓZEFOWSKA Pod koniec XIX wieku w Józefowie nad Wisłą zasadzono boskoop — pochodzącą z Holandii odmianę jabłoni. Do dziś rośnie w józefowskich sadach, a z jej owoców powstaje szarlotka o charakterystycznym kwaskowatym smaku oraz złocistej skórce. ANZAZOZS148N1 VINvVQ JMOLINA 31
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy