Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 02.09 do 16.09 - Strona nr 49

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 02.09.2024 - 16.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 49 |— Spring rolls z krewetkami Autor: ir= © Składniki: papier ryżowy 12 arkuszy krewetki 16/20 surowe i obrane 300 g majonez MC 120g czerwona pasta curry 30 g marchew 80 g ogórek 80 g szczypior 60 g marynowana rzepa 60 g kolendra świeża 40 g limonka 2 szt. sos sojowy jasny 5 ml olej do smażenia Rafał Zaręba Sposób przygotowania: 1. Krewetki smażymy krótko, zakrapiając lekko sokiem z limonki i doprawiając solą. 2. Marchewkę, ogórka i szczypior kroimy w julienne (słupki). 3. Rzepę marynowaną kroimy na kawałki o długości 5-6 cm. 4. Pastę curry rozprowadzamy w soku z połowy limonki i sosie sojowym, a następnie łączymy z majonezem do uzyskania jednolitej konsystencji. 5. Papier ryżowy namaczamy kilka sekund, aby stał się plastyczny, po czym układamy krewetki, marchewkę, ogórka, szczypior i rzepę, zawijamy brzegi do środka i rolujemy w papierze wszystkie składniki. 6. Serwujemy 3 sztuki spring rolls z liściami kolendry i majonezem curry. WIETNAM

Najnowsze gazetki

Reklama
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 49 |— Spring rolls z krewetkami Autor: ir= © Składniki: papier ryżowy 12 arkuszy krewetki 16/20 surowe i obrane 300 g majonez MC 120g czerwona pasta curry 30 g marchew 80 g ogórek 80 g szczypior 60 g marynowana rzepa 60 g kolendra świeża 40 g limonka 2 szt. sos sojowy jasny 5 ml olej do smażenia Rafał Zaręba Sposób przygotowania: 1. Krewetki smażymy krótko, zakrapiając lekko sokiem z limonki i doprawiając solą. 2. Marchewkę, ogórka i szczypior kroimy w julienne (słupki). 3. Rzepę marynowaną kroimy na kawałki o długości 5-6 cm. 4. Pastę curry rozprowadzamy w soku z połowy limonki i sosie sojowym, a następnie łączymy z majonezem do uzyskania jednolitej konsystencji. 5. Papier ryżowy namaczamy kilka sekund, aby stał się plastyczny, po czym układamy krewetki, marchewkę, ogórka, szczypior i rzepę, zawijamy brzegi do środka i rolujemy w papierze wszystkie składniki. 6. Serwujemy 3 sztuki spring rolls z liściami kolendry i majonezem curry. WIETNAM
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy