Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 14

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Ser Gruyere i ser Halloumi ścieramy na tarce z grubymi oczkami i mieszamy z serem Mimolette. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w plastry. 2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski, wbijamy jajka i dolewamy wino. Miksujemy na jednolitą masę, następnie powoli wlewamy oliwę z oliwek. Dodajemy starte sery, czarne oliwki i de- likatnie mieszamy. Całość przekładamy do formy silikonowej do pieczenia minimuffinów o średnicy 4 cm i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. około 170?C. Pieczemy przez ok. 20 min, ana- stępnie odstawiamy do wystudzenia. 3. Gotowe briosze podajemy z szynką Serrano. 7 Ś SKŁADNIKI Mąka pszenna (typ 550) 125 g Ser Halloumi 20 g Proszek do pieczenia 4 g Ser Mimolette (starty) 25 g m Wino białe wytrawne 125 g Oliwki czarne drylowane 20 g Jajka 2 szt. Szynka Serrano 50 g Oliwa z oliwek 50 g Sól1g Ser Gruyere 20 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Ser Gruyere i ser Halloumi ścieramy na tarce z grubymi oczkami i mieszamy z serem Mimolette. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w plastry. 2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski, wbijamy jajka i dolewamy wino. Miksujemy na jednolitą masę, następnie powoli wlewamy oliwę z oliwek. Dodajemy starte sery, czarne oliwki i de- likatnie mieszamy. Całość przekładamy do formy silikonowej do pieczenia minimuffinów o średnicy 4 cm i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. około 170?C. Pieczemy przez ok. 20 min, ana- stępnie odstawiamy do wystudzenia. 3. Gotowe briosze podajemy z szynką Serrano. 7 Ś SKŁADNIKI Mąka pszenna (typ 550) 125 g Ser Halloumi 20 g Proszek do pieczenia 4 g Ser Mimolette (starty) 25 g m Wino białe wytrawne 125 g Oliwki czarne drylowane 20 g Jajka 2 szt. Szynka Serrano 50 g Oliwa z oliwek 50 g Sól1g Ser Gruyere 20 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy