Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 64

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mleko migdałowe podgrzewamy do temp. ok. 35?C przelewamy do dzieży, łączymy z cukrem trzcinowym i drożdżami. Masło rozpusz- czamy na małym ogniu i odstawiamy na bok. Do dzieży dodajemy jajko, płynne masło i pozostałe składniki, całość zarabiamy do uzy- skania jednolitej, nieklejącej się konsystencji. Ciasto formujemy w kulę, przekładamy na blat wysypany mąką, przykrywamy wilgotną ściereczką i pozostawiamy, żeby podwoiło swoją objętość. CIASTO 2. Morele zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 min, następnie odcedzamy z wody i blendujemy na gładkie puree. Pomarańcze parzymy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy sery, puree z moreli i startą skórę z pomarańczy. Całość ucieramy na jednolitą masę. NADZIENIE 3. Przygotowujemy syrop: wodę zagotowujemy z cukrem, dodajmy zamrożony rokitnik, kilka listków tymianku i gotujemy przez ok. 5 min. Odstawiamy do wystudzenia. 4. Keksówkę smarujemy olejem i oprószamy mąką. Jajko roztrzepu- jemy z niewielką ilością wody. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 5 mm, rozprowadzamy na nim masę serowo-morelową i skręcamy roladę. Układamy w keksówce zwinię- tą końcówką do dołu, smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1807C i pieczemy przez ok. 40 minut. Po upieczeniu przekładamy w formie na kratkę do całkowi- tego wystudzenia. ZŁOŻENIE 5. Gotowe ciasto kroimy w plastry. Polewamy syropem z rokitnika i ozdabiamy kanelką z jogurtu. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mleko migdałowe podgrzewamy do temp. ok. 35?C przelewamy do dzieży, łączymy z cukrem trzcinowym i drożdżami. Masło rozpusz- czamy na małym ogniu i odstawiamy na bok. Do dzieży dodajemy jajko, płynne masło i pozostałe składniki, całość zarabiamy do uzy- skania jednolitej, nieklejącej się konsystencji. Ciasto formujemy w kulę, przekładamy na blat wysypany mąką, przykrywamy wilgotną ściereczką i pozostawiamy, żeby podwoiło swoją objętość. CIASTO 2. Morele zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 min, następnie odcedzamy z wody i blendujemy na gładkie puree. Pomarańcze parzymy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy sery, puree z moreli i startą skórę z pomarańczy. Całość ucieramy na jednolitą masę. NADZIENIE 3. Przygotowujemy syrop: wodę zagotowujemy z cukrem, dodajmy zamrożony rokitnik, kilka listków tymianku i gotujemy przez ok. 5 min. Odstawiamy do wystudzenia. 4. Keksówkę smarujemy olejem i oprószamy mąką. Jajko roztrzepu- jemy z niewielką ilością wody. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 5 mm, rozprowadzamy na nim masę serowo-morelową i skręcamy roladę. Układamy w keksówce zwinię- tą końcówką do dołu, smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1807C i pieczemy przez ok. 40 minut. Po upieczeniu przekładamy w formie na kratkę do całkowi- tego wystudzenia. ZŁOŻENIE 5. Gotowe ciasto kroimy w plastry. Polewamy syropem z rokitnika i ozdabiamy kanelką z jogurtu. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy