Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 74

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, studzimy, przekła- damy do wysokiego naczynia i blendujemy razem z cukrem trzcino- wym na bardzo drobną kruszonkę. 2. Kokilki dokładnie smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Dynię odsączamy i miksujemy na gładkie puróe. W rondelku roz- puszczamy masło, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2 min. Zestawiamy z ognia, dodajemy połowę mleka i mie- szamy przez ok. 1 min, następnie dodajemy pozostałe mleko i całość zagotowujemy. Ponownie zdejmujemy z ognia, dodajemy ser, purće z dyni, sól, pieprz i całość mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z masą serową, przekładając partiami i delikatnie mieszając. Masę przekładamy do kokilek po same brzegi i wygładza- my wierzch. Pieczemy przez ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180?C. Gotowy suflet podajemy z kruszonką orzechową i sorbetem mandarynkowym. SKŁADNIKI Suflet Sól1g Ser Rubin 140 g Pieprz 1g Dynia deserowa 40 g Kruszonka Masło 10 g + 10 g do smarowania kokilek Orzechy włoskie 100 g Cukier trzcinowy Bułka tarta 10 g Mąka pszenna (typ 500) 10 g Sorbet mandarynkowy 160 g Mleko 100 ml Żółtka 3 szt. Białka 5 szt. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, studzimy, przekła- damy do wysokiego naczynia i blendujemy razem z cukrem trzcino- wym na bardzo drobną kruszonkę. 2. Kokilki dokładnie smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Dynię odsączamy i miksujemy na gładkie puróe. W rondelku roz- puszczamy masło, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 2 min. Zestawiamy z ognia, dodajemy połowę mleka i mie- szamy przez ok. 1 min, następnie dodajemy pozostałe mleko i całość zagotowujemy. Ponownie zdejmujemy z ognia, dodajemy ser, purće z dyni, sól, pieprz i całość mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z masą serową, przekładając partiami i delikatnie mieszając. Masę przekładamy do kokilek po same brzegi i wygładza- my wierzch. Pieczemy przez ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180?C. Gotowy suflet podajemy z kruszonką orzechową i sorbetem mandarynkowym. SKŁADNIKI Suflet Sól1g Ser Rubin 140 g Pieprz 1g Dynia deserowa 40 g Kruszonka Masło 10 g + 10 g do smarowania kokilek Orzechy włoskie 100 g Cukier trzcinowy Bułka tarta 10 g Mąka pszenna (typ 500) 10 g Sorbet mandarynkowy 160 g Mleko 100 ml Żółtka 3 szt. Białka 5 szt. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy