Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 69

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

KLUSKA I NA PARZE z MASŁEM ZIOŁOWYM, BIAŁĄ KAPUSTĄ I WĘDZONYM BOCZKIEM 10] DB 50 MINUT SKŁADNIKI: CIASTO 100 g mąki typu 450 7 g świeżych drożdży 50 ml mleka 10 g cukru 1jajko 20 g masła 1gsoli MASŁO ZIOŁOWE 100 g masła 10 g natki pietruszki 10 g czosnku niedźwiedziego 10 g świeżego lubczyku 5 g miodu wielokwiatowego 40 ml oliwy z oliwek 5 ml białego octu winnego Sól, pieprz SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ 200 g kapusty włoskiej 100 g surowego boczku wędzonego 2 g cebuli suszonej 5 ml oliwy truflowej 40 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Autor: Zespół Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać odrobinę cukru i 50 gram mąki. Przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie do dużej miski wsypać mąkę, sól, cukier, wlać zaczyn, wbić jajko i powoli dodać rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto i odstawić na 20-40 minut. Zioła drobno posiekać. Dodać miód, oliwę, ocet i zblendować. Gotowy sos wymieszać z masłem, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 40 minut. Kapustę poszatkować, boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni podsmażyć boczek, dodać kapustę, suszoną cebulę i smażyć dalej, aż kapusta lekko zmięknie. Doprawić solą, pieprzem i oliwą truflową. Uformować kulki z ciasta, do środka włożyć po kawałku masła ziołowego i ugotować na parze przez 10 minut. Podawać z sałatką z kapusty i chipsem z boczku.

Najnowsze gazetki

Reklama
KLUSKA I NA PARZE z MASŁEM ZIOŁOWYM, BIAŁĄ KAPUSTĄ I WĘDZONYM BOCZKIEM 10] DB 50 MINUT SKŁADNIKI: CIASTO 100 g mąki typu 450 7 g świeżych drożdży 50 ml mleka 10 g cukru 1jajko 20 g masła 1gsoli MASŁO ZIOŁOWE 100 g masła 10 g natki pietruszki 10 g czosnku niedźwiedziego 10 g świeżego lubczyku 5 g miodu wielokwiatowego 40 ml oliwy z oliwek 5 ml białego octu winnego Sól, pieprz SAŁATKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ 200 g kapusty włoskiej 100 g surowego boczku wędzonego 2 g cebuli suszonej 5 ml oliwy truflowej 40 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Autor: Zespół Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać odrobinę cukru i 50 gram mąki. Przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie do dużej miski wsypać mąkę, sól, cukier, wlać zaczyn, wbić jajko i powoli dodać rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto i odstawić na 20-40 minut. Zioła drobno posiekać. Dodać miód, oliwę, ocet i zblendować. Gotowy sos wymieszać z masłem, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 40 minut. Kapustę poszatkować, boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni podsmażyć boczek, dodać kapustę, suszoną cebulę i smażyć dalej, aż kapusta lekko zmięknie. Doprawić solą, pieprzem i oliwą truflową. Uformować kulki z ciasta, do środka włożyć po kawałku masła ziołowego i ugotować na parze przez 10 minut. Podawać z sałatką z kapusty i chipsem z boczku.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy