Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 41

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PASTY/RISOTTO Orecchielie con gamberi e burrata (Orecchielte z krewetkami i burratą) REGION: Puglia SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE * Makaron orecchiette 80 g * Krewetki 16/20 3 szt. * Marchew 50 g * Cebula 20 g * Czosnek 1 ząbek M . Marchewkę, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek, chilli, natkę pietruszki siekamy osobno i odkładamy na bok. Pomidorki kroimy na połówki. * Pomidory pelati 150 g . Krewetki oczyszczamy. * Papryka czerwona 30 g . W małym rondelku przez ok. 2 min podsmażamy * Wino białe 50 ml na oliwie cebulę, marchew, paprykę i chilli, dodajemy * Ser Burrata 1 szt. pomidory pelati, białe wino i dusimy przez 10 min. ac AE 3 E Doprawiamy solą i pieprzem. Całość przekładamy * Natka pietruszki a a R << > + Oliwa extra vergine 20 ml do wąskiego, wysokiego pojemnika i blendujemy * Sól szczypta na gęsty sos. . Orecchiette gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni z rozgrzaną oliwą smażymy przez 1 min krewetki z posiekanym czosnkiem, następnie dodajemy sos, ugotowany makaron, całość mieszamy i smażymy jeszcze przez 1 min. Gotowe danie przekładamy na talerz: na środku makaronu układamy burratę, obok krewetki i całość posypujemy natką pietruszki. AR©Dp ou N ITALIA NA TALERZU | 41 ==

Najnowsze gazetki

Reklama
PASTY/RISOTTO Orecchielie con gamberi e burrata (Orecchielte z krewetkami i burratą) REGION: Puglia SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE * Makaron orecchiette 80 g * Krewetki 16/20 3 szt. * Marchew 50 g * Cebula 20 g * Czosnek 1 ząbek M . Marchewkę, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek, chilli, natkę pietruszki siekamy osobno i odkładamy na bok. Pomidorki kroimy na połówki. * Pomidory pelati 150 g . Krewetki oczyszczamy. * Papryka czerwona 30 g . W małym rondelku przez ok. 2 min podsmażamy * Wino białe 50 ml na oliwie cebulę, marchew, paprykę i chilli, dodajemy * Ser Burrata 1 szt. pomidory pelati, białe wino i dusimy przez 10 min. ac AE 3 E Doprawiamy solą i pieprzem. Całość przekładamy * Natka pietruszki a a R << > + Oliwa extra vergine 20 ml do wąskiego, wysokiego pojemnika i blendujemy * Sól szczypta na gęsty sos. . Orecchiette gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni z rozgrzaną oliwą smażymy przez 1 min krewetki z posiekanym czosnkiem, następnie dodajemy sos, ugotowany makaron, całość mieszamy i smażymy jeszcze przez 1 min. Gotowe danie przekładamy na talerz: na środku makaronu układamy burratę, obok krewetki i całość posypujemy natką pietruszki. AR©Dp ou N ITALIA NA TALERZU | 41 ==
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy