Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 47

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 47 |— Żulpa pli© (EE © ięba Składniki: Sposób przygotowania: makaron ryżowy 300 g 1. Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na dymka 100 g opakowaniu. tofu 120 g 2. Jajko gotujemy 4-6 minut, obieramy i marynujemy mąka ryżowa 50 g w sosie sojowym. papryczka chili 2 szt. 3. Tofu kroimy w kostkę, oprószamy mąką i smażymy. jajka 4 szt. sos sojowy ciemny 40 ml kolendra świeża 50 g 4. Do miski wkładamy makaron, jajko przekrojone na pół, mięso z wywaru, pokrojoną pod skosem dymkę mięso z wywaru pozbawione i tofu. chrząstek i błon 5. Całość wykończamy liśćmi świeżej kolendry olej rzepakowy ARO do i papryczką chili pokrojoną ukośnie. smażenia wywaR Sposób przygotowania: Składniki: 1. Kości i pręgę zagotowujemy, gaz zmniejszamy i dokładnie szumujemy wywar; gotujemy 3-4 godziny, cały czas szumując (zależy nam na uzyskaniu pręga wołowa 1 kg klarownego wywaru). korzeń imbiru 80 g . . z z 2. Prażymy na suchej patelni wszystkie przyprawy cebula 100 g ; A i dodajemy do wywaru. kości wołowe 2 kg kora cynamonu 2 szt. ziarno kardamonu 20 szt. 3. Dodajemy resztę składników i gotujemy kolejne 2-3 h. czosnek 5 ząbków 4. Wywar doprawiamy solą i pieprzem; cedzimy. anyż 2 gwiazdki sos rybny 15 ml cukier trzcinowy 20 g woda 4 | sól i pieprz do smaku WIETNAM

Najnowsze gazetki

Reklama
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 47 |— Żulpa pli© (EE © ięba Składniki: Sposób przygotowania: makaron ryżowy 300 g 1. Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na dymka 100 g opakowaniu. tofu 120 g 2. Jajko gotujemy 4-6 minut, obieramy i marynujemy mąka ryżowa 50 g w sosie sojowym. papryczka chili 2 szt. 3. Tofu kroimy w kostkę, oprószamy mąką i smażymy. jajka 4 szt. sos sojowy ciemny 40 ml kolendra świeża 50 g 4. Do miski wkładamy makaron, jajko przekrojone na pół, mięso z wywaru, pokrojoną pod skosem dymkę mięso z wywaru pozbawione i tofu. chrząstek i błon 5. Całość wykończamy liśćmi świeżej kolendry olej rzepakowy ARO do i papryczką chili pokrojoną ukośnie. smażenia wywaR Sposób przygotowania: Składniki: 1. Kości i pręgę zagotowujemy, gaz zmniejszamy i dokładnie szumujemy wywar; gotujemy 3-4 godziny, cały czas szumując (zależy nam na uzyskaniu pręga wołowa 1 kg klarownego wywaru). korzeń imbiru 80 g . . z z 2. Prażymy na suchej patelni wszystkie przyprawy cebula 100 g ; A i dodajemy do wywaru. kości wołowe 2 kg kora cynamonu 2 szt. ziarno kardamonu 20 szt. 3. Dodajemy resztę składników i gotujemy kolejne 2-3 h. czosnek 5 ząbków 4. Wywar doprawiamy solą i pieprzem; cedzimy. anyż 2 gwiazdki sos rybny 15 ml cukier trzcinowy 20 g woda 4 | sól i pieprz do smaku WIETNAM
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy