Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 51

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

Banh m o O Składniki: półbagietka MC 4 szt. kolendra świeża 80 g majonez MC 80 g sos hoisin 20 g ogórek zielony 100 g papryczka chili 1 szt. marynowana marchewka 40 g sriracha 30 g pate z kurzych wątróbek 500 g gruby szczypior 60 g PATE Składniki: wątróbka drobiowa 300 g cebula czerwona 200 g czosnek 3 ząbki masło 60 g czerwone wino 8 Oml sos rybny 10 ml sos sojowy jasny 10 ml olej rzepakowy do smażenia sól do smaku MARYNÓWANA MARCHEWKA Składniki: ocet ryżowy 100 ml czosnek plasterki z 4 ząbków cukier 80 g sól 15g woda 200 ml marchew 150 g papryczka chili 50 g Autor: Rafał Zaręba STREET FOOD - podróż ze smakiem | 51 Sposób przygotowania: 1. Bagietki opiekamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym nacinamy po długości i smarujemy obficie pate. 2. Do kanapki wkładamy ogórka pokrojonego w słupki, marynowaną marchewkę, świeżą kolendrę i pokrojoną pod skosem papryczkę chili. 3. Łączymy majonez z sosem hoisin i polewamy wszystkie składniki. 4. Kanapkę wykańczamy sosem sriracha i grubo pokrojonym szczypiorem. Sposób przygotowania: 1. Wątróbkę smażymy na średnim ogniu ok. 8-10 minut, w połowie tego czasu dodajemy cebulę pokrojoną w piórka 2. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek pokrojony w plasterki 3. Następnie całość podlewamy winem i dusimy ok. 20 minut 4. Dodajemy sos rybny, sojowy i ciągle miksując blenderem ręcznym wkręcamy etapami masło 5. Doprawiamy solą. Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki oprócz marchewki łączymy i zagotowujemy. 2. Do powstałej marynaty wrzucamy marchew pokrojoną w plastry. WIETNAM

Najnowsze gazetki

Reklama
Banh m o O Składniki: półbagietka MC 4 szt. kolendra świeża 80 g majonez MC 80 g sos hoisin 20 g ogórek zielony 100 g papryczka chili 1 szt. marynowana marchewka 40 g sriracha 30 g pate z kurzych wątróbek 500 g gruby szczypior 60 g PATE Składniki: wątróbka drobiowa 300 g cebula czerwona 200 g czosnek 3 ząbki masło 60 g czerwone wino 8 Oml sos rybny 10 ml sos sojowy jasny 10 ml olej rzepakowy do smażenia sól do smaku MARYNÓWANA MARCHEWKA Składniki: ocet ryżowy 100 ml czosnek plasterki z 4 ząbków cukier 80 g sól 15g woda 200 ml marchew 150 g papryczka chili 50 g Autor: Rafał Zaręba STREET FOOD - podróż ze smakiem | 51 Sposób przygotowania: 1. Bagietki opiekamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym nacinamy po długości i smarujemy obficie pate. 2. Do kanapki wkładamy ogórka pokrojonego w słupki, marynowaną marchewkę, świeżą kolendrę i pokrojoną pod skosem papryczkę chili. 3. Łączymy majonez z sosem hoisin i polewamy wszystkie składniki. 4. Kanapkę wykańczamy sosem sriracha i grubo pokrojonym szczypiorem. Sposób przygotowania: 1. Wątróbkę smażymy na średnim ogniu ok. 8-10 minut, w połowie tego czasu dodajemy cebulę pokrojoną w piórka 2. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek pokrojony w plasterki 3. Następnie całość podlewamy winem i dusimy ok. 20 minut 4. Dodajemy sos rybny, sojowy i ciągle miksując blenderem ręcznym wkręcamy etapami masło 5. Doprawiamy solą. Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki oprócz marchewki łączymy i zagotowujemy. 2. Do powstałej marynaty wrzucamy marchew pokrojoną w plastry. WIETNAM
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy