Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 19

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

k / L aż Salmone allaceto balsamico w 7 ŁOSOŚ MARYNOWANY W OCCIE BALSAMICZNYM | PORCJE SKŁADNIKI 't z łososia 600 g chew 200g la 200g ler naciowy 4 łodygi Sałata rzymska 4 liście Oliwa z oliwek extra vergine 160 ml Ocet balsamiczny 200 ml ł Ocet winny biały 20 ml Natka pietruszki 15 g Koperek 15 g Sól6 g > > a se R PRZYGOTOWANIE do Ocet balsamiczny, sól i oliwę mieszamy energicznie, tak aby powstała emulsja. Seler naciowy, marchew i cebulę kroimy w plastry. Łączymy wszystkie składniki i dodajemy odrobinę octu z białego wina. Łososia oczyszczamy i wykrawamy od strony brzucha cienkie plastry. Umieszczamy je w przygotowanej marynacie i dokładnie mieszamy, wmasowując marynatę. Pojemnik z łososiem foliujemy i umieszczamy w lodówce w temperaturze 2-3?C. Marynujemy 4 godz. Na talerzu układamy liść sałaty rzymskiej, a na nim marynowanego łososia z marchwią i selerem naciowym. Dodajemy dużą ilość świeżych, porwanych gałązek kopru. Całość posypujemy świeżo siekaną natką pietruszki.

Najnowsze gazetki

Reklama
k / L aż Salmone allaceto balsamico w 7 ŁOSOŚ MARYNOWANY W OCCIE BALSAMICZNYM | PORCJE SKŁADNIKI 't z łososia 600 g chew 200g la 200g ler naciowy 4 łodygi Sałata rzymska 4 liście Oliwa z oliwek extra vergine 160 ml Ocet balsamiczny 200 ml ł Ocet winny biały 20 ml Natka pietruszki 15 g Koperek 15 g Sól6 g > > a se R PRZYGOTOWANIE do Ocet balsamiczny, sól i oliwę mieszamy energicznie, tak aby powstała emulsja. Seler naciowy, marchew i cebulę kroimy w plastry. Łączymy wszystkie składniki i dodajemy odrobinę octu z białego wina. Łososia oczyszczamy i wykrawamy od strony brzucha cienkie plastry. Umieszczamy je w przygotowanej marynacie i dokładnie mieszamy, wmasowując marynatę. Pojemnik z łososiem foliujemy i umieszczamy w lodówce w temperaturze 2-3?C. Marynujemy 4 godz. Na talerzu układamy liść sałaty rzymskiej, a na nim marynowanego łososia z marchwią i selerem naciowym. Dodajemy dużą ilość świeżych, porwanych gałązek kopru. Całość posypujemy świeżo siekaną natką pietruszki.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy