Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 57

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

p ji ] o = 7 =) j 4 = r 2 a 3 IM RC" " o * z Ea 4 =) y= | Spigola in crosta di sale OKOŃ MORSKI PIECZONY W SOLI MORSKIEJ j PORCJA k SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE = QI koń morski 250 g 1. Do żaroodpornego naczynia torska 1 kg dostosowanego do wielkości ryby z oliwek wsypujemy jednocentymetrową a vergine 10 ml warstwę soli. Kładziemy okonia na 1 szt. bez żadnych dodatków i całkowicie R w przykrywamy kolejną warstwą soli, » którą skrapiamy wodą. Pieczemy przez 24 min w temp. 200?C. Ryba piecze się w sposób naturalny we własnych sokach. Po upieczeniu rozbijamy skorupkę z soli, zdejmujemy wierzchnią warstwę, usuwamy sól po bokach ryby. Możemy delikatnie zdjąć z niej skórę i wyjąć ości. Okonia podajemy na półmisku, skropionego oliwą, z ćwiartkami cytryny. > > Taki sposób przygotowania ryby pozwala osiągnąć 9 wyjątkowy efekt - sól sprawia, że mięso pozostaje soczyste i delikatne, a przy tym nie będzie zbyt słone!

Najnowsze gazetki

Reklama
p ji ] o = 7 =) j 4 = r 2 a 3 IM RC" " o * z Ea 4 =) y= | Spigola in crosta di sale OKOŃ MORSKI PIECZONY W SOLI MORSKIEJ j PORCJA k SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE = QI koń morski 250 g 1. Do żaroodpornego naczynia torska 1 kg dostosowanego do wielkości ryby z oliwek wsypujemy jednocentymetrową a vergine 10 ml warstwę soli. Kładziemy okonia na 1 szt. bez żadnych dodatków i całkowicie R w przykrywamy kolejną warstwą soli, » którą skrapiamy wodą. Pieczemy przez 24 min w temp. 200?C. Ryba piecze się w sposób naturalny we własnych sokach. Po upieczeniu rozbijamy skorupkę z soli, zdejmujemy wierzchnią warstwę, usuwamy sól po bokach ryby. Możemy delikatnie zdjąć z niej skórę i wyjąć ości. Okonia podajemy na półmisku, skropionego oliwą, z ćwiartkami cytryny. > > Taki sposób przygotowania ryby pozwala osiągnąć 9 wyjątkowy efekt - sól sprawia, że mięso pozostaje soczyste i delikatne, a przy tym nie będzie zbyt słone!
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy