Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 11

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

MAŁDRZYKI z PALONYM MASŁEM ORAZ MARMOLADĄ Z DZIKIEJ RÓŻY Z WIŚNIAMI (OF © SKŁADNIKI: * 450 g twarogu tłustego + 2 jajka, rozm. M + 50 g cukru pudru +60 g mąki * laska wanilii > 50 g masła *100 g masła klarowanego MARMOLADA + 250 g dzikiej róży + 250 g wiśni 150 g cukru Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W rondelku rozgrzać masło, delikatnie mieszając do momentu uzyskania ciemnobursztynowego koloru. Twaróg przełożyć do miski i rozkruszyć na drobne kawałki widelcem. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wyjąć ziarna idodać do twarogu wraz z palonym masłem, cukrem pudrem oraz jajkami. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Z ciasta uformować małe placuszki i obtoczyć je w mące, a następnie usmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor. MARMOLADA Owoce dzikiej róży i wiśnie zasypać w rondelku cukrem iwysmażyć na małym ogniu, często mieszając. Kiedy zawartość rondelka zgęstnieje, zmiksować na gładką masę, a następnie przetrzeć przez sitko.

Najnowsze gazetki

Reklama
MAŁDRZYKI z PALONYM MASŁEM ORAZ MARMOLADĄ Z DZIKIEJ RÓŻY Z WIŚNIAMI (OF © SKŁADNIKI: * 450 g twarogu tłustego + 2 jajka, rozm. M + 50 g cukru pudru +60 g mąki * laska wanilii > 50 g masła *100 g masła klarowanego MARMOLADA + 250 g dzikiej róży + 250 g wiśni 150 g cukru Autor: Jakub Kowalczyk SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W rondelku rozgrzać masło, delikatnie mieszając do momentu uzyskania ciemnobursztynowego koloru. Twaróg przełożyć do miski i rozkruszyć na drobne kawałki widelcem. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wyjąć ziarna idodać do twarogu wraz z palonym masłem, cukrem pudrem oraz jajkami. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Z ciasta uformować małe placuszki i obtoczyć je w mące, a następnie usmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor. MARMOLADA Owoce dzikiej róży i wiśnie zasypać w rondelku cukrem iwysmażyć na małym ogniu, często mieszając. Kiedy zawartość rondelka zgęstnieje, zmiksować na gładką masę, a następnie przetrzeć przez sitko.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy