Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Arhelan - Ważna od 27.03 do 16.04 - Strona nr 19

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Arhelan 27.03.2023 - 16.04.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

44 składniki 310 g mąki pszennej 120 g masła 180 g cukru 250 ml mleka 60 g kakao 3 jajka 150 g konfitury z czarnej porzeczki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej bułka tarta do posypania POLEWA CZEKOLADOWA: 20 g kakao 50 g masła 50 g cukru pudru 2 łyżki mleka Doznańska, Tortowa, Luksusowa, Wrocławska |kg LUBELLA Najniższa cena z ostatnich 30 dni 4,99 zł PARKA Z KONFTTURĄ | waza. Formę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Odstaw na bok. Do garnka wsyp cukier, dodaj masło, mleko i kakao. Podgrzewaj mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści. Pozostaw do ostygnięcia. Oddziel żółtka od białek. W osobnej misce wymieszaj mąkę z sodą. Do ostudzonej masy dodaj żółtka i konfiturę. Wymieszaj trzepaczką do połączenia się składników. Następnie dodaj mąkę z sodą. Wymieszaj trzepaczką krótko, tylko do połączenia. Osobno ubij białka na sztywną pianę. Pianę z białek wmieszaj delikatnie do ciasta. Ciasto przełóż do przygotowanej formy. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 50 minut, do suchego patyczka, w temperaturze 180?C (grzanie góra-dół). Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw w formie, aż będzie lekko ciepłe. Następnie wyłóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przygotuj polewę czekoladową: w rondelku roztop masło, po czym ściągnij go z płyty. Do roztopionego tłuszczu dodaj kakao, cukier puder - i mleko. Dobrze wymieszaj trzepaczką. Gdyby polewa była jeszcze za gęsta, dodaj odrobinę mleka. Polewę od razu wylej na ciasto. ; Konfitura z wiśni, truskawek, brzoskwiń, czarnych porzeczek, moreli 240 gŁOWICZ (83,29 zt/kgł Najniżcza cena z osiatnich 30 dni 8] zł Decomorreno 80 g MASPEX [74,88 zt/ką) Najniżcza cena o z osłałnich 30 dni 6,79 zł x

Najnowsze gazetki

Reklama
44 składniki 310 g mąki pszennej 120 g masła 180 g cukru 250 ml mleka 60 g kakao 3 jajka 150 g konfitury z czarnej porzeczki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej bułka tarta do posypania POLEWA CZEKOLADOWA: 20 g kakao 50 g masła 50 g cukru pudru 2 łyżki mleka Doznańska, Tortowa, Luksusowa, Wrocławska |kg LUBELLA Najniższa cena z ostatnich 30 dni 4,99 zł PARKA Z KONFTTURĄ | waza. Formę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Odstaw na bok. Do garnka wsyp cukier, dodaj masło, mleko i kakao. Podgrzewaj mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści. Pozostaw do ostygnięcia. Oddziel żółtka od białek. W osobnej misce wymieszaj mąkę z sodą. Do ostudzonej masy dodaj żółtka i konfiturę. Wymieszaj trzepaczką do połączenia się składników. Następnie dodaj mąkę z sodą. Wymieszaj trzepaczką krótko, tylko do połączenia. Osobno ubij białka na sztywną pianę. Pianę z białek wmieszaj delikatnie do ciasta. Ciasto przełóż do przygotowanej formy. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 50 minut, do suchego patyczka, w temperaturze 180?C (grzanie góra-dół). Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw w formie, aż będzie lekko ciepłe. Następnie wyłóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przygotuj polewę czekoladową: w rondelku roztop masło, po czym ściągnij go z płyty. Do roztopionego tłuszczu dodaj kakao, cukier puder - i mleko. Dobrze wymieszaj trzepaczką. Gdyby polewa była jeszcze za gęsta, dodaj odrobinę mleka. Polewę od razu wylej na ciasto. ; Konfitura z wiśni, truskawek, brzoskwiń, czarnych porzeczek, moreli 240 gŁOWICZ (83,29 zt/kgł Najniżcza cena z osiatnich 30 dni 8] zł Decomorreno 80 g MASPEX [74,88 zt/ką) Najniżcza cena o z osłałnich 30 dni 6,79 zł x
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy