Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 21

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 01.01.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

26 ROGALIKI Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 1] DB 90 MINUT SKŁADNIKI: + 450 g mąki pszennej > 200 g masła + 60 g cukru pudru > 2 żółtka »1 łyżka gęstej śmietany > 300 g powideł śliwkowych +1 jajko LUKIER: + 80 g cukru pudru >] łyżka wody > kilka kropel soku z cytryny Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder oraz masło wysypać na stolnicę i starannie posiekać nożem. Dodać żółtka oraz śmietanę i dokładnie wyrobić na elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na mniej więcej godzinę. Gotowe ciasto podzielić na części, cienko rozwałkować i pokroić na trójkąty. Z szerszej strony nałożyć powidła i zawijać rogaliki. Ułożyć na blaszce, przy użyciu pędzelka posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w rozgrzanym do 180*C piekarniku około 18 minut. Składniki na lukier ucierać do uzyskania gęstej masy. Polać nią ostudzone rogaliki.

Najnowsze gazetki

Reklama
26 ROGALIKI Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 1] DB 90 MINUT SKŁADNIKI: + 450 g mąki pszennej > 200 g masła + 60 g cukru pudru > 2 żółtka »1 łyżka gęstej śmietany > 300 g powideł śliwkowych +1 jajko LUKIER: + 80 g cukru pudru >] łyżka wody > kilka kropel soku z cytryny Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder oraz masło wysypać na stolnicę i starannie posiekać nożem. Dodać żółtka oraz śmietanę i dokładnie wyrobić na elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na mniej więcej godzinę. Gotowe ciasto podzielić na części, cienko rozwałkować i pokroić na trójkąty. Z szerszej strony nałożyć powidła i zawijać rogaliki. Ułożyć na blaszce, przy użyciu pędzelka posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w rozgrzanym do 180*C piekarniku około 18 minut. Składniki na lukier ucierać do uzyskania gęstej masy. Polać nią ostudzone rogaliki.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy